FOTO: Au început lucrările de reabilitare și modernizare la ,,Creșa Kunterbunt” din Cugir. Sprijin de la Star Transmission pentru investiții

În imobilul situat pe strada ”Doinei” din Cugir, în care funcționează și grădinița nr. 5, arondată Școlii Gimnaziale nr. 3 din localitate, au început lucrările de reabilitare și modernizare. Este vorba de  înființarea serviciului social de zi, „Creșa Kunterbunt”, serviciu de interes local, aflat în subordinea Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) Cugir și sub coordonarea metodologică a activităților educaționale antepreșcolare a Scolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir.

Imobilul va fi reabilitat și recompartimentat pentru un număr de 36 de copii organizați pe grupe educaționale de vârstă conform prevederilor legale, astfel:  grupa mijlocie: copii   între  1 – 2 ani;  grupa mare: copii   peste  2 ani.

ELIT

Acest demers se va realiza cu fonduri de la bugetul local al orașului Cugir, precum și cu sprijinul firmei germane Star Transmission Cugir, care și-a arătat disponibilitatea de a participa la executarea lucrărilor necesare de reabilitare și modernizare a locației.

Beneiciarii creșei sunt:  copii cu vârsta între 1-3 ani care au domiciliul sau reședința în  Cugir;  copiii aflați în situație de risc cu vârsta între 1-3 ani pentru care se întocmește plan de servicii de către Compartimentul protecția copilului; părinții/reprezentantii legali ai copiilor în situația în care copilul antepreșcolar înscris la creșă împlinește vârsta de 3 ani în timpul anului școlar( acesta poate frecventa programul serviciului respectiv până la finalizarea anului școlar, fără a depăși vârsta de 4 ani).

Admiterea copiilor se face ţinând cont de ordinea datei de depunere a cererii de înscriere şi în funcţie de numărul locurilor disponibile. Serviciul social Creșa Kunterbunt va avea în structura organizatorică un numar total de 13 persoane, conform prevederilor Hotararii Consiliului Local și anume: personal de conducere: sef de centru 1; personal de specialitate de ingrijire si asistenta;  educator –puericultor – 4  posturi; asistente  medicale – 2 posturi; îngrijitor – 4 posturi; personal cu functii administrative, gospodarire, intretinere-reparatii, deservire: bucătar – 1 post; ajutor de bucătar – 1 post.

foto clădire înainte de inceperea lucrărilor

Părinţii/reprezentanţii legali ai căror copii beneficiază de servicii în cadrul creșei sunt obligaţi la plata unei contribuţii lunare, a cărei valoare este stabilită prin dispoziţie a primarului, în funcţie de numărul de copii din familie şi de venitul mediu lunar brut cumulat al părinţilor/reprezentanţilor legali calculat pe perioada de 6 luni anterioară înscrierii copilului.

Sunt scutiţi de la plata contribuţiei, sarcina fiind preluată de bugetul local, părinţii/reprezentantul legal care au în îngrijire copii ce sunt expuşi riscului de separare de familie şi au aprobate planuri de servicii. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...