Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Au fost montate grinzile la podul peste râul Mureș, între Șibot și Blandiana: Trecerea râului cu brudina va deveni în curând istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Au fost montate grinzile la podul peste râul Mureș, între Șibot și Blandiana: Trecerea râului cu brudina va deveni în curând istorie

Lucrările la construcția podului peste Mureș între Acmariu (Blandiana) și Balomir (Șibot) avansează. Astăzi au fost montate grinzile podului ce va înlocui brudina de peste Mureș.

„Legătura strânsă și eficientă dintre Consiliul Județean și primăriile din Alba continuă sa funcționeze în beneficiul cetățenilor.

Mă bucur să anunț că lucrările la podul peste râul Mureș de la Acmariu, comuna Blandiana avansează. Au fost montate grinzile, o operațiune extrem de complexă, având în vedere lungimea acestora (41,5 ml x 12 buc).

Consiliul Județean Alba a înțeles să sprijine primăriile la astfel de lucrări complexe, cu partea de cofinanțare.

Vreau să felicit autoritățile locale din Blandiana și, în special, pe dl. primar Nicolae Gherman, pentru felul în care colaborează cu noi, cei din cadrul Consiliului Județean”,  a transmis vicepreșdintele CJ Alba, Marius Hațegan.

În august 2019 au început lucrările de construcție a podului peste râul Mureș, care va lega comunele Blandiana și Ceru Băcăinți de Șibot, implicit de orașul Cugir. Podul peste râul Mureș va avea 3 deschideri și o lungime de aproximativ 122 de metri. Lucrarea prevede realizarea de trotuare și sistem de iluminat, dar și lucrări aferente scurgerii apelor pluviale, guri de scurgere, șanțuri, lucrări de semnalizare și siguranța circulației.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) și este estimat la 8,29 de milioane de lei, TVA inclus. Podul reprezintă o șansă de dezvoltare a comunelor din Blandia și Ceru Băcăinți dar și șansa să renunțe definitiv la brudina veche de o jumătate de secol.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea