Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Asfaltarea DN 14B, de la ieșirea din Blaj și până la limita cu județul Sibiu, a costat 200.000 de lei kilometrul

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările de reabilitarea a Drumului Național 14B, de la ieșirea din Blaj și până la limita cu județul Sibiu, au fost finalizate. Este vorba despre asfaltarea a peste 14 km de drum aflat într-o avansată stare de degradare, respectiv a unei suprafețe totale de circa 80.000 mp de carosabil. Costul lucrărilor realizate de câștigătorul licitației, compania Florea Grup din Alba Iulia, se ridică la 3 milioane de lei, respectiv la 200.000 de lei kilometrul. Finanțarea a fost obținută la solicitarea și intervenția reprezentanților Consiliului Județean Alba, de la Guvernul României.

Pentru a vedea cum se prezintă carosabilul proaspăt turnat și marcat, i-am însoțit pe Liviu Hondola, directorul filialei Alba a Companiei Drumuri Naționale și pe Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, care au efectuat astăzi o vizită de lucru în zonă.

Au fost asfaltate și intrările către străzile secundare din Valea Lunga, Glogovat si Cenade, tocmai pentru a se evita situațiile neplăcute în care circulația între ulițele secundare și strada principală să fie îngreunat de bordura de asfalt.

În cursul zilei de mâine urmează să fie terminate și lucrările la marcajul carosabilului.

Drumul este situat lângă unitățile de producție a companiei BOSCH Rextroth, fiind de importanță majoră pentru activitatea investitorului german în activitaea pe care o desfășoară la Blaj.

Potrivit lui Florin Roman, obiectivul amintit reprezintă un angajament respectat, pe care  adminstrația județeană l-a făcut față de compania germană ce a creat circa 1.000 de locuri de muncă în zonă și față de primarul din Blaj, Gheorghe Rotar.

În ceea ce privește reabilitarea DN 14B, pe tronsonul Micasasa-Copsa Mica, vicepresedintele CJ Alba speră ca autoritatiile din judetul Sibiu vor face tot posibilul pentru ca ceea ce s-a reusit in judetul nostru sa se reușească și in județul vecin, astfel incât reabilitarea acestui drum sa fie completă.

[nggallery id=419]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică din cauza unei viituri: Ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică din cauza unei viituri: Ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni Traficul feroviar este oprit temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică, deoarece ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni, în urma unei viituri puternice care a provocat creșterea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea