Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: APIA Alba – luată azi cu asalt de crescătorii de animale din zonele defavorizate, pentru a-şi depune cererile de plată a subvenţiilor

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 350 de crescători de vaci de lapte, bivoliţe de lapte, Imubulzeala la APIA Alba 01taurine din rase de carne sau metişi, din tot judeţul s-au înghesuit astăzi, 15 iulie, la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Alba, pentru a-şi depune dosarele cu documentele necesare pentru obţinerea subvenţiei finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).  Astăzi este ultima zi în care fermierii din zonele defavorizate pot depune cererile de plată aferente anului 2013, iar pentru că majoritatea nu au ţinut cont de programările făcute de APIA şi s-au lăsat pe ultima sută de metri, s-a produs o adevărată „nebunie”.

 În jurul orei 14.00, coada era până în stradă, unii dintre ei venind să-şi ocupe locul cu noaptea-n cap, încă de pe la ora 2.00. Oamenii s-au plâns că deşi au primit bonuri de ordine, nu s-a ţinut cont şi s-a intrat care, cum, „pe pile”.

 La faţa locului s-a deplasat  o echipă de pază şi protecţie, pentru a preveni incidentele.

 Felicia Hondola, directorul APIA Alba,  ne-a explicat că înghesuiala s-a produs din cauza faptului că fermierii nu au respectat programarea făcută, care a fost trimisă de către instituţie la primăriile din judeţ. Totodată, aceasta a ţinut să menţioneze că angajaţii APIA au lucrat în ultima perioadă tot peste programul de lucru (care este până la ora 16.00) şi că  nu le poate impune să rămână peste program.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea