Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Andrei Sas, absolventul de Istorie din ALBA care ne oferă o călătorie în lumea aztecă prin intermediul picturii

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andrei Sas, absolventul de Istorie din ALBA care ne oferă o călătorie în lumea aztecă prin intermediul picturii

Sâmbătă, 24 iunie 2023, în spațiul expozițional al Palatului Apor din Alba Iulia, tânărul artist Andrei Sas și-a lansat cel mai recent volum intitulat „Reprezentări picturale. Zeități aztece”.

Acest album, realizat în coordonare cu lect. univ. dr. Cornelia Popa-Gorjeanu, reprezintă rezultatul muncii intense de peste un an a unui pasionat de istoria și civilizația aztecă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Andrei Sas, absolvent al specializării Istorie din cadrul Facultății de Istorie, Litere și Științe ale Educației de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și în prezent masterand al aceluiași domeniu, ne poartă într-o călătorie fascinantă în universul aztec prin intermediul picturilor sale.

Curiozitatea, răbdarea și încăpățânarea de a căuta răspunsuri nu doar în sursele scrise, ci mai ales în imaginile care au devenit documente valoroase și surse de informații istorice, definesc munca lui Andrei Sas. Desenele sale reprezintă reproduceri fidele ale zeităților aztece și sunt rezultatul unei cercetări aprofundate și pasionate. Fiecare desen este un labirint de simboluri și înțelesuri pe care artistul le-a descifrat ca un adevărat detectiv al istoriei.

Sursele de inspirație pentru aceste imagini spectaculoase provin în mare parte din Codex Borgia, unul dintre puținele codice pre-columbiene care a supraviețuit vitregiilor epocii coloniale. În timpul cuceririi spaniole, multe dintre codicele pictate de indigenii din Mexic au fost distruse, iar astfel rămân puține surse vizuale autentice ale culturii și religiei aztece. Cu toate acestea, Codex Borgia a rezistat trecerii timpului și reprezintă o comoară inestimabilă pentru înțelegerea acestei fascinante civilizații.

Prin intermediul muncii sale, Andrei Sas reușește să aducă la viață zeitățile aztece, să readucă în atenția publicului această cultură într-un mod inovator și captivant. Fiecare imagine este realizată cu o atenție deosebită la detalii și culori, reflectând autenticitatea și frumusețea artelor aztece. Albumul „Reprezentări picturale. Zeități aztece” este rezultatul pasiunii lui Andrei Sas pentru istorie și artă, precum și a efortului său de a aduce în prim-plan cultura aztecă și valorile acesteia. Cu ajutorul acestei lucrări, artistul își propune să educe și să inspire publicul în ceea ce privește această civilizație îndepărtată și să aducă lumina asupra unui trecut bogat și complex.

Andrei Sas este un exemplu de tânăr talentat și dedicat, care reușește să îmbine pasiunea pentru istorie și artă într-un mod inovator și inspirator. Prin intermediul volumului său „Reprezentări picturale. Zeități aztece”, el ne poartă într-o călătorie captivantă în lumea aztecă, aducând la viață simbolurile și înțelesurile unei civilizații străvechi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea