Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| Ambasadorul Republicii Malta în România și Republica Moldova, aflat în vizită la Universitatea din Alba Iulia: Conferință cu sala plină, alături de studenți și profesori

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Ambasadorul Republicii Malta în România și Republica Moldova, aflat în vizită la Universitatea din Alba Iulia: Conferință cu sala plină, alături de studenți și profesori

Prof. univ. dr. arh. ing. Lino Bianco, profesor la Facultatea de Construcții de la Universitatea din Malta și Ambasador Extraordinar și Plenipotențial al Republicii Malta în România și Republica Moldova, a fost prezent la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în cursul zilei de ieri, 27 februarie.

Vizita sa s-a desfășurat pe parcursul a trei zile la UAB, la invitația Departamentului de Istorie, Arheologie și Muzeologie și a Centrului de Cercetări Filologice și Dialog Multicultural. Domnul Ambasador a vizitat câteva obiective culturale de interes major din Alba Iulia și Blaj și a susținut conferința cu tema „Classics Alive: The Case of Vitruvius’ «De Architectura»”, la care au participat studenți, masteranzi, doctoranzi, cercetători și cadre didactice, invitați din administrație și mediul socio-cultural și reprezentanți mass-media.

Discuțiile oficiale au vizat extinderea colaborării, prin parteneriate în învățământ, cultură și cercetare, între UAB și Universitatea din Malta, o instituție cu o tradiție de peste 400 de ani, cu care UAB dezvoltă, de mulți ani, un parteneriat (în domeniul Teologie) în cadrul programului de mobilități ERASMUS+.

La finalul conferinței, în timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri, ambasadorul a declarat pentru ziarulunirea.ro că are în vedere să se întoarcă în inima orașului nostru și, cel mai probabil, aceasta nu va fi ultima sa vizită în Alba Iulia.

Lino Bianco s-a alăturat corpului diplomatic în calitate de Ambasador nerezident al Maltei în Republica Bulgaria și România în 2014. În prezent, este Ambasadorul Maltei în România și în Republica Moldova.

Arhitect și inginer de profesie, Ambasadorul Bianco este rezident cu normă întreagă la Universitatea din Malta. De asemenea, este profesor invitat la Universitatea de Arhitectură, Inginerie Civilă și Geodezie din Sofia. Din 1994 a ținut prelegeri în Rusia, Italia, Georgia, România, Moldova și Filipine.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea