Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Ambasadorul Republicii Malta în România și Republica Moldova, aflat în vizită la Universitatea din Alba Iulia: Conferință cu sala plină, alături de studenți și profesori

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

FOTO| Ambasadorul Republicii Malta în România și Republica Moldova, aflat în vizită la Universitatea din Alba Iulia: Conferință cu sala plină, alături de studenți și profesori

Prof. univ. dr. arh. ing. Lino Bianco, profesor la Facultatea de Construcții de la Universitatea din Malta și Ambasador Extraordinar și Plenipotențial al Republicii Malta în România și Republica Moldova, a fost prezent la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în cursul zilei de ieri, 27 februarie.

Vizita sa s-a desfășurat pe parcursul a trei zile la UAB, la invitația Departamentului de Istorie, Arheologie și Muzeologie și a Centrului de Cercetări Filologice și Dialog Multicultural. Domnul Ambasador a vizitat câteva obiective culturale de interes major din Alba Iulia și Blaj și a susținut conferința cu tema „Classics Alive: The Case of Vitruvius’ «De Architectura»”, la care au participat studenți, masteranzi, doctoranzi, cercetători și cadre didactice, invitați din administrație și mediul socio-cultural și reprezentanți mass-media.

Discuțiile oficiale au vizat extinderea colaborării, prin parteneriate în învățământ, cultură și cercetare, între UAB și Universitatea din Malta, o instituție cu o tradiție de peste 400 de ani, cu care UAB dezvoltă, de mulți ani, un parteneriat (în domeniul Teologie) în cadrul programului de mobilități ERASMUS+.

La finalul conferinței, în timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri, ambasadorul a declarat pentru ziarulunirea.ro că are în vedere să se întoarcă în inima orașului nostru și, cel mai probabil, aceasta nu va fi ultima sa vizită în Alba Iulia.

Lino Bianco s-a alăturat corpului diplomatic în calitate de Ambasador nerezident al Maltei în Republica Bulgaria și România în 2014. În prezent, este Ambasadorul Maltei în România și în Republica Moldova.

Arhitect și inginer de profesie, Ambasadorul Bianco este rezident cu normă întreagă la Universitatea din Malta. De asemenea, este profesor invitat la Universitatea de Arhitectură, Inginerie Civilă și Geodezie din Sofia. Din 1994 a ținut prelegeri în Rusia, Italia, Georgia, România, Moldova și Filipine.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ISU Alba, cuvinte de laudă cu ocazia zilei de 5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, 5 decembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba aduce un elogiu voluntarilor săi, dedicându-le o postare emoționantă pe pagina oficială de Facebook. În cadrul mesajului, ISU Alba subliniază importanța și recunoașterea voluntarilor în acțiunile de intervenție în situații de urgență, evidențiind contribuția lor în acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor și gestionarea efectelor dezastrelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare