Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Ambasadorul Marii Britanii la București: Cetatea Alba Iulia, o mândrie pentru România. Roșia Montană, un loc deosebit dar cu probleme

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat, vineri, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, unde a susținut o conferință cu tema  „stilul de conducere al Reginei Maria”, că Cetatea Alba Carolina este o mândrie pentru România, Roșia Montană este o localitate deosebită, dar cu probleme.

Daniel Breaz - ambasadorul Marii Britanii020”Este un oraș foarte frumos, eu cred că Cetatea din Alba Iulia este ceva foarte special, un motiv de mândrie pentru România”, a spus Paul Brummell, fiind întrebat cum se simte la Alba Iulia.

Diplomatul a vizitat, joi, și localitatea Roșia Montană

”Știu că Roșia Montană e importantă din punct de vedere de al tehnologiei de mine din alte perioade. Fiind neaprobat proiectul Roșia Montană Gold Corporation cred că este important să  se găsească o soluție, în viitor, pentru comunitate. Părerea mea este că este un loc deosebit, foarte frumos, foarte valoros, dar cu probleme și sper că acestea să fie rezolvate”, a spus Paul Brummell.

Ministerul Culturii a trimis pe 4 ianuarie la UNESCO dosarul „Peisajul Cultural Minier Roşia Montană”, pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial.

Ambasadorul Marii Britanii la București: Ieșim din Uniunea Europeană dar vom fi un prieten pentru România și alte țări

Ambasadorul Paul Brummell a declarat că Marea Britanie, fiind o țară democratică, trebuie să respecte votul de la referendum privind ieșirea din Uniunea Europeană, dar va fi ”un prieten pentru România și alte țări din UE”.

”33 de milioane de persoane au votat și majoritatea au votat pentru a ieși. Noi fiind o țară democratică trebuie să respectăm votul, deci sarcina mea este să sprijin această ieșire. Ieșim din Uniunea Europeană, nu din instituțiile UE, nu ieșim din Europa. O să fim un prieten pentru România și pentru alte țări din Uniunea Europeană. Un alt aspect important în sarcina mea este de a dezvolta în continuare legături. Pentru această sunt aici la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru că legăturile dintre universități din Marea Britanie și România sunt foarte importante”, a spus ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell.

51,9 la sută dintre cetăţenii britanici au votat, în vară, pentru ieşirea ţării din Blocul Comunitar.

[nggallery id=3317]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea