Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Alege viața! – Acțiune de verificare a transportului de persoane în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această dimineaţă, polițiștii rutieri din judeţul Alba au verificat 120 de autovehicule destinate transportului public de persoane. Toţi conducătorii de autobuze şi microbuze au fost testaţi cu aparatul etilotest. Acţiunile poliţiştilor din judeţul Alba, pentru creşterea siguranţei rutiere, vor continua.

În această dimineaţă, în intervalul orar 6.00 – 10.00, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat, în sistem integrat,  pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane.

Au fost verificate 120 de microbuze şi autobuze ce efectuau curse regulate sau ocazionale de persoane, iar poliţiştii au constatat 26 de abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Şoferii de microbuze şi autobuze, controlaţi în cadrul acestei acţiuni, au fost testaţi cu aparatul etilotest. Niciunul nu era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, dedicate siguranţei rutiere, vor continua.

Pentru siguranţa dumneavoastră, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!
  • Evitaţi efectuarea depăşirilor în condiţiile unui trafic rutier aglomerat!
  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Şoferii depistați, în urma testării cu aparatul etilotest, cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancționați contravențional și le sunt reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmește dosar penal.
  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade Potrivit unor imagini postate pe pagina de socializare de pensiunea „Cabana Moților”, în Apuseni sunt peisaje de iarnă. În ultimele două zile temperaturile au scăzut brusc de la 22 de grade, la 0 grade sau chiar sub […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea