Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Albaiulienii pot să-şi ia „paşti” de la Catedrala Reîntregirii şi înainte de slujba de Înviere

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aşa cum se întâmplă în fiecare an, în Sâmbăta Mare, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia se împart „paştile” (bucăţele de pâine stropite cu vin şi sfinţite). Astăzi, începând cu ora 11.00,  deja zeci de credincioşi albaiulieni şi-au îndreptat paşii spre Catedrală pentru a-şi lua  „paştile”, sfinţite în Joia Mare.

Normal, „paştile” se împart după slujba de Înviere, însă ele au început a fi împărţite de astăzi pentru ca şi cei care din anumite motive nu vor putea asista la slujba din Noaptea de Înviere, să primească binecuvântarea Învierii prin sfintele „paşti”.

Pâinea şi vinul sfinţite se mănâncă după Slujba Învierii şi dimineaţa pe nemâncate, în fiecare zi, până în duminica a doua după Sfintele Paşti, a Sfântului Apostol Toma.

 În schimbul „paştilor”, credincioşii şi-au făcut un obicei din a  lăsa ouă vopsite sau a pune bani în cutia milei.

Pentru cei care încă nu au ajuns  să-şi ia „paştile”, acestea vor fi împărţite până deseară la ora 20.00, dar şi la noapte, după Slujba de Înviere, şi în prima zi de Paşti. De menţionat că în acest an, „paştile” (pâinea şi vinul) au fost donate de către primarul Mircea Hava şi Ion Dumitrel,  preşedintele CJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea