FOTO: Albaiulianul Mihnea Costachi, ambasador al Cetăţii Alba Carolina la Campionatul European de juniori la şah

Juniorul albaiulian Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), antrenor Marius Ceteraş a ales să promoveze imaginea Cetăţii Alba Carolina la Campionatul European de juniori, din Croaţia, la Porec.Mihnea Costachi Campionat European 4

Începând de luni, timp de 10 zile, staţiunea croată Porec va fi gazda Campionatului European de juniori, proba de şah clasic, competiţie la care sunt aşteptaţi să participe circa 850 de competitori din peste 40 de ţări. Între aceştia şi Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), juniorul albaiulian medaliat cu bronz în 2014 la Campionatele Mondiale de juniori sub 14 ani din Africa de Sud, urmând a concura anul acesta la categoria juniori sub 16 ani. La doar 15 ani Mihnea Costachi este cotat ca şahistul numărul 1 al judeţului Alba în ierahia seniorilor, elevul Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia deţinând titlul de maestru FIDE şi un coeficient ELO 2408.

În dorinţa de a promova imaginea municipiului Alba Iulia şi a României în rândul participanţilor la turneu, Mihnea şi-a pregătit mai multe tricouri personalizate pe care le va purta pe parcursul celor 9 runde ale turneului.

Avem un oraş foarte frumos, o cetate cum nu sunt foarte multe în Europa şi multe alte obiective turistice interesante pentru oricine vizitează Alba Iulia. Sper ca mesajele inscripţionate pe tricourile mele să stârnească curiozitatea participanţilor la turneu să afle mai multe lucruri despre Alba Iulia şi, de ce nu, să viziteze oraşul nostru într-o bună zi. Eu îi voi aştepta cu tabla pregătită pentru o partidă de şah. :-)”, a comentat Mihnea Costachi, pregătit de antrenorul Marius Ceteraş.

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...