Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Alba Jazz Festival și Noaptea Muzeelor dau viață Cetății Alba Iulia. Invitație la cultură a Consiliului Județean

Bogdan Presecan

Publicat

în

Festival Alba Jazz conferinta (6)Dacă recent, Festivalul medieval și cel roman, organizate de Primăria Alba Iulia, au creat în Cetatea Alba Carolina o atmosferă autentică și extraordinară, în acest weekend, 16–18 mai, este rândul Consiliului Județean să umple de oameni acest spațiu mirobolant, cu două evenimente de top – Alba Jazz Festival și Noaptea Muzeelor.

Este pentru al treilea an consecutiv când aceste două evenimente se suprapun și se potențează, oferind norocoșilor ce vor fi prezenți la Alba Iulia, o experiență culturală de nivelul celor de cea mai bună calitate organizate în “celelalte capitale” europene.

Pentru a transmite  o invitație la cultură de calitate, unde accesul este liber, organizatorii evenimentelor, Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii au organizat astăzi o conferință de presă la care au participat vicepreședinții administrației județene, Florin Roman și Alin Cucui, directorul festivalului Alba Jazz – Laura Orian, purtătorul de cuvânt al muzeului – Liviu Zgârciu și Dragoș Tudor – responsabilul cu partea de chitară din cadrul festivalului.

Am aflat cu această ocazie, că pe lângă concertele de jazz care vor fi susținute în mai multe locații din Cetatea Alba Carolina, vom avea parte și de spectacole de street-dance, muzică de cameră sau piesa – one man show, a Teatrului LUNI de la Green Hours Jazz Club  din București, cu LARI GIORGESCU, nominalizată la premiile UNITER în 2013.

Și anul acesta vom avea nume mari și foarte mari care ne vor onora cu prezența: Mircea Tiberian, Carsten Dahl, Jazzapella, Ozana Barabancea, Lucian Ban & Mat Maneri, Stan Zamfirescu și Orchestra de Cameră a județului Alba.

“Ne bucurăm foarte mult că acest festival crește de la o ediție la alta. Vor fi prezențila Alba Iulia  artiști renumiți în România dar și în străinătate. Avem și niște locații noi și foarte interesante, cum ar fi de exemplu Galeria de artă Fram’s, situată lângă Biblioteca Batthyaneum. Vă recomand de asemenea prelegerea lui Virgil Mihaiu, care va deschide vineri festivalul”, a declarat Laura Orian, directorul Festivalului Alba Jazz.

În ceea ce privește Noaptea Muzeelor, eveniment care anul trecut a avut 7.000 de vizitatori, organizatorii promit că anul acesta spectacolul în care istoria prinde viață va fi mai surprinzător decât edițiile precedente. Potrivit lui Liviu Zg]rciu, evenimentul în care „Istoria prinde viață la Alba Iulia” are la bază personaje istorice care vor fi scoase atât la Noaptea Muzeelor cât și la 1 Decembrie. Sâmbătă participanții vor avea ocazia să-i vadă pe Regele Ferdinand și Regina Maria, primul primar al orașului, Camil Velican, voievodul Mihai Viteazul, dar și multe alte personaje istorice.

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, a subliniat că administrația județeană continuă, prin investițiile importante pe care le face în activitățile culturale, să se alăture eforturilor primăriei de a atrage turiști în municipiul Alba Iulia și în județul Alba.

“Continuăm să fim alături de administrația publică locală în vederea organizării unor evenimnete culturale care să atragă tot mai mulți turiști. Ne propunem să dezvoltăm de la an la an această colaborare în urma căreia, calitatea spectacolelor să fie tot mai ridicată și în același timp să și le poată permite oricine. Lucrăm intens la strategia de turism a cărei unul dintre principalele obiective este de a îi face pe turiști să rămână mai mult decât câteva ore sau o zi în oraș, să se cazeze, să ia masa, să cumpere suveniruri, șamd”, a spus vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman.

Alin Cucui, vicele CJ Alba, a mulțumit tuturor celor care au muncit și muncesc intens la organizarea evenimentelor consiliului județean, amintind că și weekendul trecut a fost unul plin de evenimente de marcă ale administrției județene – Târgul de Carte, Festivalul Lucian Blaga, Cultură pentru cultură, iar în acest weekend seria evenimentelor continuă cu Gala Vinurilor județului Alba, festivalul de Jazz, Noaptea Muzeelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea