Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Alba Jazz 2014 – Bucuria festivalului din Cetatea Alba Iulia, alături de mari artiști și promotori ai culturii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Ultima dimineață de Cofee Jazz, conferința de presă din debutul fiecărei zile de festival Alba Jazz, i-a adus la Art Cafee pe energicul și blândul Virgil Mihaiu, ce a avut un rol de cogulant în ediția din acest an al festivalului, pe new-yorkezul jazzist Alba Jazz_Coffe la Art (13)născut la Cluj – Lucian Ban, “părintele instiruției Grenn Hours” – Voicu Rădescu, directorul artistic al festivalului – Laura Orian, liderul orchestrei simfonice a jude’ului Alba – Liviu Cernat și o surpriză, talentatul dansator de street-dance din Alba Iulia- Tudor Popa (trupa Del’Mundo-Zet Crew).

Pianistul Lucian Ban a relatat povestea inedită a celui mai recent album „Transylvanian Concert”, lansat de prestigioasa casa de discuri ECM. Albumul Transylvanian Concert contine o serie de compozitii originale ale celor doi muzicieni si un spiritual afro-american „Nobody Knows the troubles I’ve seen”, toate interpretate live in acustica extraordinara a Operei din Targu Mures..

„Noi am avut un concert la Palatul Culturii din Târgu Mureș, neprogramat, eram într-un alt turneu. Surpriza pentru mine  a fost să văd cât de mare și frumoasă era sala de acolo. Am făcut concertul, de care noi știam că a fost unul foarte bun. Înainte de începerea concertului a venit un om mai în vârstă, de la radioul de stat și m-a întrebat dacă poate să înregistreze concertul. Eu i-am răspuns că da, dar, că vrem în schimp o copie. Așadar concertul a fost înregistrat, am primit acea copie și am trimis-o la mai multe case de discuri. Am fost surprinși de succesul pe care l-am avut chiar la ECM și mai ales că au ales să realizeze un disc cu înregistrarea de la Târgu-Mureș și nu oaltă  înregistrare în studiou a spus Lucian Ban.

A vorbit cu optimism despre proiectul ce a luat viață la Alba Iulia, respectiv Orchestra de Cameră a Județului Alba, chiar fondatorul acestei trupe, Liviu Cernat.

„Astăzi la ora 18.30 veți avea ocazia să vedeți Orchestra de Cameră într-o formulă mai amplă, pentru că așa cere muzica, datorită faptului că vom cânta un concert de chitară foarte important în repertoriul de chitară, și anume concertul Diana Juez compus de Juaquin Rodrigo. Vom mai cânta și un concert de Vivaldi,  alături de un fost elev de la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia, student la București, Andre Manziu” a declarat presei Liviu Cernat.

NU uitați! După ce la 18.30 are loc  concertul Orchestrei de Cameră, de la ora 20.00, vine la Alba Iulia Maria Rădulescu, ce va susține un recital de chitară și voce. La ora 21.00 pe scena din Piața Mihai Viteazul  va avea loc recitalul  Ozanei Barabancea.

[nggallery id=1745]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea