FOTO Alba Iulia: A 36-a Conferinţă Naţională de Neurologie şi Psihiatrie Infantilă – cronica unei reuşite
În perioada 8-12 octombrie, Aula Magna a Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a găzduit cea de-a 36-a Conferinţă Naţională de Neurologie, Psihiatrie şi Profesiuni Asociate a Copilului şi Adolescentului, cu participare internaţională, eveniment care s-a bucurat de prezenţa a peste 200 de profesionişti din domeniu, medici, psihologi, kinetoterapeuţi din ţară şi din străinătate.
Au fost abordate teme de actualitate din cadrul neurologiei și psihiatriei copilului și adolescentului precum psihotraumatologia, tehnici proiective în psihiatria copilului şi adolescentului, tumori cerebrale, tulburări de mişcare de origine extrapiramidală, asocierea tulburări hiperkinetice cu deficit de atenţie cu tulburarea spectru autist şi epilepsie, aspecte practice în diagnosticul şi tratamentul epilepsiei la copil şi adolescent, tehnici de diagnostic şi reabilitare în torticolis, conferințele fiind susținute de personalități ale lumii medicale provenind din centre universitare din România, Marea Britanie și Canada.
Desfășurarea acestui eveniment în Alba-Iulia este rezultatul aprecierii de care se bucură şefa Centrului de Sănătate Mintală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba-Iulia, d-na dr. Rodica Lazea, în cadrul Societăţii de Neurologie şi Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului (SNPCAR), condusă de dr. Axinia Corcheş.
Participanții au avut ocazia să viziteze Centrul Arnsberg şi au apreciat calitatea serviciilor medicale oferite, considerându-l rezultatul unei colaborări fructuoase între profesioniştii din domeniu și autoritățile județene în folosul copiilor cu dizabilități neuropsihice și al familiilor acestora. Manifestarea a beneficiat şi de un reușit program social, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Alba şi a DGASPC Alba.
[nggallery id=431]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Urzica, planta minune a primăverii: Care sunt beneficiile urzicilor și cum le consumăm. De ce sunt contraindicate femeilor gravide
Urzica, planta minune a primăverii: Care sunt beneficiile urzicilor și cum le consumăm. De ce sunt contraindicate femeilor gravide Urzica este consuiderată planta minune a primăverii, bogată în vitamine, minerale și antioxidanți și utilizată frecvent în medicina naturistă. Pot fi consumate în diverse preparate, precum ceaiuri sau tocănițe. Urzica (Urtica dioica) este o plantă perenă […]