Rămâi conectat

Sănătatea și natură

FOTO Alba Iulia: A 36-a Conferinţă Naţională de Neurologie şi Psihiatrie Infantilă – cronica unei reuşite

Alexandra Mates

Publicat

în

În perioada 8-12 octombrie, Aula Magna a Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a găzduit cea de-a 36-a Conferinţă Naţională de Neurologie, Psihiatrie şi Profesiuni Asociate a Copilului şi Adolescentului, cu participare internaţională, eveniment care s-a bucurat de prezenţa a peste 200 de profesionişti din domeniu, medici, psihologi, kinetoterapeuţi din ţară şi din străinătate.

Au fost abordate teme de actualitate din cadrul neurologiei și psihiatriei copilului și adolescentului precum psihotraumatologia, tehnici proiective în psihiatria copilului şi adolescentului, tumori cerebrale, tulburări de mişcare de origine extrapiramidală, asocierea tulburări hiperkinetice cu deficit de atenţie cu tulburarea spectru autist şi epilepsie, aspecte practice în diagnosticul şi tratamentul epilepsiei la copil şi adolescent, tehnici de diagnostic şi reabilitare în torticolis,  conferințele fiind susținute de personalități ale lumii medicale provenind din centre universitare din România, Marea Britanie și Canada.

Desfășurarea acestui eveniment în Alba-Iulia este rezultatul aprecierii de care se bucură şefa Centrului de Sănătate Mintală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba-Iulia, d-na dr. Rodica Lazea, în cadrul Societăţii de Neurologie şi Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului (SNPCAR), condusă de dr. Axinia Corcheş.

Participanții au avut ocazia să viziteze Centrul Arnsberg şi au apreciat calitatea serviciilor medicale oferite, considerându-l rezultatul unei colaborări fructuoase între profesioniştii din domeniu și autoritățile județene în folosul copiilor cu dizabilități neuropsihice și al familiilor acestora. Manifestarea a beneficiat şi de un reușit program social, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Alba şi a DGASPC Alba.

[nggallery id=431]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea