Rămâi conectat

Economie

FOTO/ ADR Centru: Reabilitarea Băilor din Biborțeni, Covasna, se face cu fonduri europene

Publicat

în

Cu fonduri de 5,53 milioane lei, Băile carbogazoase din Biborțeni, Baraolt, vor intra în lucrări de reabilitare pentru modernizarea și transformarea acestora într-un nou punct de atracţie turistică, ce va diversifica oferta de servicii a orașului.

Contractul de finanţare prevede ca, pe parcursul unui an și jumătate, utilităţile băilor să se modernizeze şi să ofere spaţii de agrement ce vor atrage cât mai mulţi turişti veniţi să viziteze oraşul. Documentul a fost semnat la sediul Consiliului Județean Covasna, din Sfântu Gheorghe, de către domnul Barna András Lázár-Kiss, primarul orașului Baraolt şi domnul Simion Crețu, director general ADR Centru, în prezenţa președintelui CJ Covasna, domnul Tamás Sándor. Proiectul este finanţat din fondurile Programului Operaţional Regional, domeniul major de intervenţie 5.2, destinat modernizării infrastructurii de turism regional, program gestionat de către ADR Centru la nivelul Regiunii Centru.

Valoarea totală a proiectului „Reabilitare și modernizare băi carbogazoase Biborțeni, Oraș Baraolt” este de 5,53 milioane lei, din care 2,52 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă solicitată de către Primăria orașului, iar diferenţa dintre cele două sume reprezintă contribuţia adusă de beneficiar la realizarea proiectului. Prin fondurile solicitate, autorităţile urmăresc creșterea numărului de turiști care au acces la aceste facilități și crearea de noi locuri de muncă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Structura de agreement existentă se va reabilita și moderniza fiind realizate, la finalul proiectului, 15 servicii complet noi de agreement și spa modern. Astfel va fi reabilitată clădirea în suprafață de peste 1100 mp a spa-ului, terasa acoperită și anexele. Vor mai intra în reabilitare sauna, pavilionul de apă minerală, precum și 7 bazine de înot, de hidromasaj, de copii, atât cele cu apă rece cât și cele de apă minerală.

Pe parcursul implementării proiectului vor fi realizate și racordurile la utilități: curent, gaz, la panouri solare, la canalizare și se vor achiziționa dotările necesare pentru instalații.

Suplimentarea resurselor locale bugetare cu fonduri atrase din turismul local este o strategie pe termen lung care va genera şi pentru cetăţenii din Baraolt, venituri şi beneficii. Diversificarea ofertei turistice, va da atât cetăţenilor cât şi turiştilor un spaţiu de agrement  în care să se relaxeze, să participe la evenimentele culturale locale sau să practice diverse activităţi sportive. Deși contribuția de peste 3 milioane lei reprezintă acum un efort financiar pentru bugetul primăriei, obținerea unor rezultate pe termen lung va aduce venituri și poate reînscrie localitatea pe traseele obiectivelor turistice naționale, ce oferă servicii de calitate. Acesta este cel de-al 24-lea proiect contractat pe domeniul 5.2, prin care am investit în infrastructura turistică din Regiunea Centru peste 141 milioane lei fonduri nerambursabile”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Fost oraș minier, Baraoltul este în prezent axat pe industria prelucrării lemnului, dar prezintă reale posibilități de dezvoltare în domeniul turismului balnear. Resursele de ape minerale, de diverse feluri, pot și trebuie să asigure dezvoltarea acestei zone, deoarece sunt foarte eficiente în tratarea diferitelor boli, unele fiind folosite pentru băi curative, altele pentru cură internă, dar totodată şi ca ape de masă. Acum, Consiliul Județean Covasna acordă o atenție deosebită investițiilor pentru valorificarea potențialului turistic, deoarece aceste resurse pot înlocui vechea activitate axată pe minerit și pot ocupa o pondere însemnată din forța de muncă locală. Obiectivele de dezvoltare ale judeţului Covasna, pentru următorii ani, includ dezvoltarea agriculturii, modernizarea reţelei de drumuri, dezvoltarea turismului și realizarea de lucrări publice în educație, sănătate, gestionarea deșeurilor, dar şi în domeniul social. Consiliul Județean investește și atrage fonduri europene în toate aceste domenii, dar asigurăm și sprijin acelor comunități locale care, ca și Baraoltul, pregătesc propriile proiecte în domeniile considerate de noi toți prioritare”, a declarat, după evenimentul de semnare a contractului de finanțare, domnul Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna și al CDR Centru.

La nivelul județului Covasna acesta este cel de-al treilea proiect finanțat de REGIO pentru reabilitarea infrastructurii turistice, de către autoritățile publice locale. Celelalte două proiecte vizează reabilitarea infrastructurii în stațiunea balneo-climaterică Covasna,  precum și crearea și modernizarea infrastructurii de agrement din stațiunea Șugaș-Băi.

Detalii ale tuturor contractelor de finanțare semnate la nivelul Regiunii Centru prin programul Regio, puteți obține accesând pagina web Regio ADR Centru, link: http://harta.regio-adrcentru.ro/.

[nggallery id=1053]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Comunicat de presă| Târgul întreprinderilor de economie socială, Ediția I

Publicat

în

SC Xerom Service SRL, SC T Smart Servicii SRL și Asociația Smart SES All for Kids în calitate de parteneri ai proiectelor SIS – SOLIDARI LA ÎNFIINȚAREA DE ÎNTREPRINDERI SOCIALE – POCU/449/4/16/128197 și ”ȚINEM APROAPE ȘI SUSȚINEM ÎNTREPRINDERILE SOCIALE” – POCU/449/4/16/128497 organizează sâmbătă, 28 mai 2022, în Șanțurile Cetății Alba Carolina, Ediția I a Târgului întreprinderilor de economie socială!

Scopul evenimentului este de promovare sectorului economiei sociale la nivel local și de susținere activă a acestor membri ai societății civile care contribuie la dezvoltarea locală, cetățenia activă, cooperarea și solidaritatea socială.

În județul Alba și-au început recent activitatea peste trei sute de astfel de întreprinderi, în diverse domenii de activitate. Ceea ce au în comun toate acestea este implicarea în viața comunității, dar și faptul că intervin pentru oameni și întorc din ceea ce câștigă înspre comunitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Avem convingerea că întreprinderile de economia socială sunt generatoare de bunăstare socială, iar în această perioadă au mare nevoie de suportul fiecăruia dintre noi, pentru a deveni și rămâne sustenabile. Un bun răspuns la efortul depus de aceste întreprinderi este să le susținem activitatea prin orice formă și mijloc avut la îndemână.

Evenimentul este susținut de către Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba și Asociația GAL Alba Iulia Incluzivă.

Vă invităm să fiți alături de noi și să vizitați târgul dedicat întreprinderilor de economie socială!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Anunț începere proiect „Consolidarea capacității de reacție la criza sanitară cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin achiziția echipamentelor de protecție și dispozitivelor medicale pentru Liceul Teoretic Teiuș”

Publicat

în

Comunicat de presă

„Consolidarea capacității de reacție la criza sanitară cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin achiziția echipamentelor de protecție și dispozitivelor medicale pentru Liceul Teoretic Teiuș”

Elit - Gustul Desăvârșit

 Beneficiar ː Liceul Teoretic Teiuș

Obiectivul general al proiectului ː asigurarea unei capacitați adecvate de gestionare a crizei sanitare, prin acțiunea de dotare a unității de învațământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție / dispozitive de protecție medicale, care va conduce la rezultatul urmărit prin apelul de proiecte, de diminuare a riscului de propagare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 în sistemul public de învațământ preuniversitar, în particular la nivelul Liceului Teoretic Teiuș.

Rezultatele așteptate / finale în urma implementării proiectului ː

  1. Creșterea numărului entitaților publice dotate / sprijinite pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2.
  2. Creșterea capacitații adecvate de gestionare a crizei sanitare.
  3. Decontarea echipamentelor de protecție și a dispozitivelor medicale achiziționate începând din data de 01.02.2020.
  4. Achiziționarea de echipamente /dispozitive de protecție noi

Valoarea totală a proiectului  ː  547.728,54 lei

Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU ː  464.428,54 lei

Data începerii proiectului ː  24.03.2022

Data finalizării proiectului ː  31.03.2023

Cod MySMIS proiect ː 145532

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin

Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Date de contact: site https://liceulteoreticteius.ro/, e-mail [email protected], telefon/fax : 0258851157, adresă : Str. Decebal, nr. 22, Teiuș, jud. Alba, cod poștal 515900.

Link către site-ul web al Instrumentelor Structurale din România ː https://mfe.gov.ro/ .


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Ambitious, Authentic, Awesome – the Azets way!        

Publicat

în

Ambitious, Authentic, Awesome – the Azets way!

Pășește cu dreptul începând o carieră la Azets! Bucură-te de un mediu multicultural!

Dacă ești din Alba Iulia și ești în căutarea unui loc de muncă, aplică cu încredere la unul dintre posturile de mai jos:

Contabil Junior –  Full Time
Consultant salarizare – Full time
Summer Internship

Elit - Gustul Desăvârșit

Poți aplica și pe adresa de e-mail dedicată: [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare