Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO| ADR Centru a premiat cele mai bune articole de presă și proiecte care au implicat elevii și tinerii în comunitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Un proiect  de succes derulat de ADR Centru și Reprezentanța Comisiei Europene.

premii ADR Centru01Cele mai bune articole de presă din Regiunea Centru pe teme europene, cele mai frumoase obiceiuri și tradiții din România înscrise în concursuri, dar și proiectele care au implicat elevii și tinerii în comunitate, au fost premiate în 17 decembrie 2015 la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Acestea au fost selectate în cadrul concursurilor derulate prin Europe Direct Regiunea Centru. Peste 40 de persoane au participat la acest eveniment și cu toții au plecat acasă cu câte o mică amintire din partea Europe Direct Regiunea Centru.

Pe parcursul anului 2015, prin intermediul Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru, din cadrul ADR Centru, s-au derulat trei concursuri care au urmărit implicarea cetățenilor din Regiunea Centru și România, precum și a jurnaliștilor, în diverse activități de comunicare cu scopul de a promova valorile europene, de a identifica aspecte unice ale regiunii și ale țării, precum și de a identifica modele de comunicare de succes. Aceste concursuri s-au alăturat celorlalte evenimente derulate de către centrul de informare pe teme europene Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, pe parcursul anului 2015, care au vizat atât tematica anului pentru dezvoltare europeană, dar și transmiterea de informații privind oportunitățile de finanțare nerambursabilă, sau despre soluțiile pe care le au tinerii după ce termină studiile.

A fost un an plin de activități în care am fost alături de cetățeni, de mass-media, de beneficiarii de fonduri nerambursabile, dar și de cei interesați de accesarea fondurilor nerambursabile, activități pe care le-am derulat în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Am încheiat acest an în cel mai frumos mod, prin răsplătirea muncii celor care de obicei ne sprijină în activitățile de comunicare și prin implicarea celor care pot schimba, prin activitățile lor, comunitatea din jurul lor. Făcând o scurtă sumarizare a anului 2015, am avut evenimente ample, cum a fost Crosul Europei, participări la târguri tematice, dar și ateliere de scriere proiecte pentru finanțare, sau seminarii de cultură antreprenorială, pe lângă aceste concursuri. Am avut peste 2000 de participanți la acest evenimente, atât din Regiune, cât și din toate celelalte părți ale țării. Însă mult mai mulți au auzit de noi, de principiile europene, de rezultatele obținute și vom menține această standard și în 2016”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

În cadrul concursului pentru mass-media ”Europa pe înțelesul tuturor” aflat la cea de-a treia ediție, s-au înscris 47 de articole transmise de către 18 jurnaliști din Regiunea Centru. Dintre aceste materiale care au prezentat diverse informații europene, 6 au fost desemnate de un juriu format din membrii societății civile, ca fiind scrise pe înțelesul tuturor și cu tematici originale la care s-a muncit. În cadrul concursului ”Dezvăluie Europei tradițiile Regiunii Centru”, s-au înscris 27 de persoane cu 33 de propuneri de rețete și tradiții din Regiunea Centru și din România, dintre care 4 au fost desemnate ca fiind câștigătoare de către cetățeni, fie prin aprecieri pe Facebook, fie prin aprecierile celor prezenți la evenimentul de premiere. În cadrul concursului ”Proiecte pentru tineri”, dintre cele 6 proiecte înscrise, la care au muncit peste 60 de persoane, elevi, studenți și profesori, au fost desemnate câștigătoare două proiecte ce au vizat cetățenia activă, pregătirea profesională fie prin educație financiară, fie prin sprijinirea persoanelor cu scleroză multiplă.

Mai multe informații despre fiecare concurs, înscrieri, punctaje și câștigători găsiți pe site-ul http://europedirect-adrcentru.ro/, secțiunea ”Concursuri”.

[nggallery id=1450]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea