Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

FOTO. Activități organizate de militarii Batalionului 136 Geniu ”APULUM” cu ocazia zilei Armatei Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În perioada 16-24 octombrie 2019, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei Române – 25 octombrie 2019, Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a organizat și desfășurat o serie de activități având ca obiective promovarea imaginii Armatei dar și întărirea relațiilor de colaborare cu autoritățile locale, instituțiile din Sistemul Național de Apărare sau organizațiile civile.

Astfel, marți 16 octombrie 2019, în poligonul de garnizoană Micești, în prezența a numeroși invitați din partea autorităților locale, unităților militare din garnizoana Alba Iulia, insituțiilor din sistemul național de apărare, jurnaliști și cadre miliatre în rezervă, a fost organizată o ședință de tragere cu armamentul de infanterie. Participanții au avut ocazia să își pună în valoare calitățile de trăgător, sub supravegherea militarilor, în sectoarele destinate puștii mitralieră cal.7,62 mm respectiv mitralierei de companie cal. 7,62 mm. Entuziasmul a atins cote maxime în momentul executării focului asupra unor ”ținte” din poligon construite din diverse materiale, când s-a putut observa și efectul asupra acestora.

Pe data de 17 octombrie 2019 batalionul a organizat un miniturneu de fotbal în incinta  Bazei Sportive a Colegiului Național  ”Horea, Cloșca și Crișan”, cu participarea a 8 echipe, reprezentând: Ministerul Apărării Naționale, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba, Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba, Consiliul Județean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia și Poliția Locală Alba Iulia. La final, clasamentul pe echipe a fost:

            – Locul I: Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba;

            – Locul II: Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba;

            – Locul III: U.M. 01585 Petrești;

            – golgeter ul turneului: Mucea Paul – Inspectoratul de Poliție Județean Alba;

            – portarul turneului: Gînsan Rareș – Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba;

            – jucatorul turneului: Corpade Claudiu – Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba.

Nu în ultimul rând, pentru a aduce un omagiu și recunoștință față de jertfa ostașilor români căzuți la datorie pe câmpurile de bătălie pentru eliberarea teritoriului național, în data de 24 octombrie, o echipă de militari ai batalionului au luat parte la o acțiune de îngrijire și toaletare a mormintelor eroilor din cimitirul municipal.

[nggallery id=7521]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea