Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Activități dedicate Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului la Liceul German Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Activități dedicate Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului la Liceul German Sebeș

Pe parcursul săptămânii 4-8 octombrie 2021, în cadrul proiectului educațional „Memoria Holocaustului în România”, Liceul German Sebeș a marcat Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului, activitățile desfășurate vizând informarea elevilor în legătură cu un eveniment trist din istoria noastră națională, precum și insuflarea unor valori opuse fenomenului prezentat, valori precum toleranță, cumpătare, respect pentru istoria, obiceiurile și tradițiile naționalităților conlocuitoare.

În cadrul activităților desfășurate în intervalul 4-8 octombrie 2021, elevilor claselor a VII-a, a X-a și a XI-a le-au fost prezentate o serie de informații privind perioada interbelică, anii celui de-al Doilea Război Mondial și politica anti-rasială promovată de unele state europene, în special de România, toate acestea așezate sub genericul „Memoria Holocaustului în România”. Activitățile desfășurate într-un cadru formal, oferit de sălile de curs, au fost întregite sâmbătă, 9 octombrie 2021, printr-o vizită documentară la Cimitirul Evreiesc, o locație aproape necunoscută a Sebeșului, care amintește de comunitatea locală a evreilor, dislocată, în vara anului 1941, la Alba-Iulia.

Proiectul educațional „Memoria Holocaustului în România” a fost implementat de Liceul German Sebeș și a fost coordonat de titularul catedrei de istorie, domnul profesor Mihai-Octavian Groza.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea