Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Activități dedicate comemorării victimelor Holocaustului la Colegiul Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia: Referate, prelegeri şi expuneri pregătite de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 7 octombrie 2022, la Colegiul Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia au fost organizate mai multe activități dedicate comemorării victimelor Holocaustului. Elevii au pregătit referate, prelegeri şi expuneri pe tema dată.

Elevii colegiului militar participă anual la activități dedicate comemorării victimelor Holocaustului, organizate cu prilejul zilei de 9 octombrie Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Citește și: 9 octombrie – Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului. Între 280.000 și 380.000 de evrei români și ucraineni au murit pe teritoriul României

În acest an, elevii clasei a X-a C, coordonați de profesorul de istorie Dan Anca au pregătit referate, prelegeri şi expuneri cu tema „Holocaustul – o pată în istoria omenirii”, au vizionat filme istorice cu titlul „Holocaustul şi ororile războiului” și au admirat o expoziție de artă plastică realizată tot pe această temă. De asemenea, elevilor, le-au fost prezentate și cărți care tratează problematica Holocaustului.

Lucrările prezentate de elevii fruntaș Ioana Pătrășcanu, Raluca Oprescu, Elisabeta Marica, Robert Vlad și Vlad Baltă au tratat teme legate de istoria evreilor din România, începutul Holocaustului, ascensiunea și Holocaustul în România.

Citește și:

La finalul activității, elevii au concluzionat faptul că societatea civilă este responsabilă să se exprime, să prevină și să împiedice producerea unor astfel de fapte, oriunde în lume.

FOTO: Elev caporal Vlad Rugină


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea