Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Activitate educativă a Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Alba pentru copiii din Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Alba a organizat şi desfăşurat o activitate preventiv educativă, angrenând copii ai unei grădiniţe. Copiii s-au deplasat în Staţia de Cale Ferată Teiuş, unde sub pretextul unei călătorii au solicitat bilete de la caseria staţiei, s-au deplasat la impiegatul de mişcare, unde li s-a prezentat tabloul de comandă, arătându-le efectiv comenzile, întrucât în perioada respectivă se aflau în circulaţie trenuri de călători şi marfă.

Copiii s-au deplasat în triajul staţiei unde au fost îmbarcaţi într-un tren de călători, efectuându-se o manevră pe o distanţă scurtă din triaj şi până la macazul dinspre Staţia de Cale Ferată Coslariu. Pe parcursul scurtei călătorii poliţia transporturi a prezentat modul în care este organizată şi activităţile care le desfăşoară, într-un limbaj accesibil copiilor. Totodată, lucrătorii Căilor Ferate Romane le-au făcut copiilor o scurtă descriere a mijlocului de transport, inclusiv a locomotivei, arătându-le în timp real, comenzile care se dau în locomotivă.

La intrarea dinspre macaz spre Staţia de Cale Ferată Teiuş, lucrătorii poliţiei transporturi le-au explicat copiilor modul în care comunică mecanicul de locomotivă cu manevrantul pentru a ajunge în siguranţă, trenul fiind garat la linia 1 a staţiei. În continuare copii au fost conduşi în faţa locomotivei cu cărbuni, care a fost încadrată de două echipaje de poliţie inscripţionate. În acel loc, un lucrător al Serviciului Județean de Poliţie Transporturi Alba le-a prezentat mai multe procedee de autoapărare copiilor, purtând o discuţie interactivă cu aceştia şi cerându-le de fiecare dată părerea.

Li s-au prezentat copiilor cele două autospeciale inscripţionate, lăsându-i să folosească dotările acestora. Pentru a fi mai atractivă activitatea, copiilor li s-a arătat o autospecială de poliţie neinscripţionata, spunându-le că aceasta este folosită în activităţi specifice poliţieneşti, de tipul pândelor, unul dintre poliţişti punându-se la volanul acesteia şi arătându-le că în momentul prinderii în flagrant a infractorilor se folosesc mijloacele din dotarea autospecialei, aceleaşi ca şi la cele inscripţionate, care însă nu sunt la vedere pe timpul pândei.

Spre finalul activităţii s-au deplasat în Parcul Feroviar din spatele Staţiei de Cale Ferată Teiuş, prevăzut cu un automotor în care sunt expuse mai multe obiecte din uzul Căilor Ferate Române, amenajat de către Primăria oraşului Teiuş.

Potrivit reprezentantului Serviciului Județean de Poliţie Transporturi Alba, activitatea s-a desfășurat în colaborare cu administrația locală din Teiuș.

[nggallery id=2759]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea