Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Acțiuni preventive organizate de IPJ Alba, pentru liceenii din Câmpeni și Baia de Arieș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 200 de liceeni din Cîmpeni şi Baia de Arieş au participat la întâlniri cu poliţiştii, în cadrul unor activităţi ce au avut drept scop informarea şi educarea, în vederea adoptării unui comportament antidelictual și antivictimal.

ipj4În perioada 16 – 20 mai, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia şi au Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, s-au întâlnit cu elevii de liceu din Cîmpeni şi Baia de Arieş cărora le-au prezentat teme informativ preventive referitoare la violenţă şi formele acesteia, răspunderea penală şi contravenţională, consumul de substanţe stupefiante şi consecinţele acestora, prevenirea traficului de persoane şi a absenteismului şcolar.

IPJ1ipj2

 

 

 

 

 

Acţiunea poliţiştilor a avut ca scop diminuarea riscului de victimizare și a implicării tinerilor în săvârșirea de fapte penale, precum şi adoptarea unui comportament preventiv, nonviolent, în orice împrejurare.

ipj3La dezbateri au participat aproximativ 200 de liceeni care s-au arătat interesaţi de aspectele prezentate şi au pus întrebări referitoare la factorii care diferențiază pedepsele în cazul comiterii unei fapte penale, cuantumul pedepselor în funcție de fapta comisă, precum și rolul statutului social al victimei și agresorului în stabilirea sancțiunii penale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea