Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Acțiuni de voluntariat și educație ecologică în Municipiul Sebeș. Aproape 2.000 de elevi și cadre didactice au participat

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Acțiuni de voluntariat și educație ecologică în Municipiul Sebeș. Aproape 2.000 de elevi și cadre didactice au participat

La Sebeș, s-a desfășurat prima zi a acțiunii de ecologizare având ca scop un oraș mai curat, dar și dezvoltarea spiritului de voluntariat în rândul celor mai tineri cetățeni.

Au participat circa 2000 de elevi și cadre didactice din toate instituțiile de învățământ locale, precum și voluntari din serviciile publice subordonate primarului Municipiului Sebeș.

În semn de mulțumire, în toate școlile din municipiu au fost trimise ghivece cu flori care vor fi îngrijite de fiecare clasă, dulciuri, apă, diplome de participare. Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a organizat activități de educație ecologică dedicate claselor primare, la care au participat aproape 200 de copii.

Voluntarii au intervenit în cartierele Mihail Kogălniceanu, Aleea Parc, Aleea Lac, Lucian Blaga și Valea Frumoasei, în parcurile din oraș – Parcul Primăriei, Parcul Tineretului, Parcul „Mihai Eminescu” și Parcul Arini, în zona centrală a orașului și pe străzile din proximitate, precum și în zona străzii Alunului. Nu au fost uitate nici localitățile aparținătoare: Petrești, Lancrăm și Răhău.

Unitățile de învățământ participante au fost: Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, Școala Gimnazială Nr. 2, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Tehnologic, Liceul German, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” și Școala Gimnazială Petrești.

Li s-au alăturat și voluntari din cadrul primăriei și instituţiilor subordonate: Direcția Generală de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga”, Căminul de Persoane Vârstnice, Serviciul Public de Administrare a Patrimoniului și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Primăria Municipiului Sebeș, SC Green Days și SC RER VEST SA au asigurat sacii de colectare a deșeurilor și echipamentele de protecție. Transportul deșeurilor rezultate a fost asigurat de S.P.A.P. Sebeș.

Sâmbătă, 9 aprilie, în intervalul orar 8.00-12.00, locuitorii care au deșeuri vegetale rezultate din toaletarea pomilor, tăierea ierbii etc, pot apela numărul scurt 0358-919, iar Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului va prelua aceste deșeuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea