Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Acțiuni de informare derulate de polițiștii din Alba în centrele de tineret și agrement ale județului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A devenit deja o tradiţie ca pe perioada vacanţei de vară Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba să deruleze proiecte şi campanii în scopul creşterii gradului de siguranţă al tinerilor din judeţ.

elevi politia09În perioada 19-21 iulie 2016, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, însoţiţi de reprezentanţi ai Centrului de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog Alba şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane Centrul Regional Alba au desfăşurat două activităţi în Centrul Misionar pentru Tineret Cetea, coordonat de către Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Centrul de Agrement de la Arieşeni din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport si Tineret Alba.

Poliţiştii au discutat cu 85 de copiii aspecte legate de riscurile la care aceştia se expun atunci când părăsesc taberele, fără încuviinţarea profesorului supraveghetor sau a referentului, despre consecinţele psiho-socio-juridice ale consumului de droguri sau ale comportamentului deviant, despre prevenirea traficului de persoane, dar şi despre importanţa respectării regulilor de circulaţie.

Pe perioada vacanţei de vară, poliţiştii vor continua să desfăşoare activităţi de informare şi în alte locuri de agrement sau de petrecere a timpului liber din judeţ, adresând recomandări şi sfaturi antivictimale şi antiinfracţionale.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă :

Copiilor:

În drumeţii, nu vă îndepărtaţi de grup sau de persoana adultă care vă însoţeşte

Nu consumaţi substanţe interzise şi băuturi alcoolice, efectele acestora putând fi nocive pentru organism

Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase!

Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!

Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile  special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!

Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!

Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare!

Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!

Părinţilor:

Discutaţi deschis cu copilul dumneavoastră, învăţaţi-l cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, asiguraţi-vă că acesta vă cunoaşte numele complet, numărul de telefon precum şi adresa!

Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Când plecaţi în vacanţă, pe litoral, la munte, sau în alte zone turistice, nu lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat, mai ales în zonele aglomerate!

În cazul în care vă confruntaţi cu dispariţia copilului, apelaţi în cel mai scurt timp posibil Poliţia, la numărul unic de urgenţă 112.

[nggallery id=2442]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea