Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Acțiune informativă a polițiștilor din Alba, în urma intrării în vigoare a legii „Anastasia”. Recomandări pentru șoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Acțiune informativă a polițiștilor din Alba, în urma intrării în vigoare a legii „Anastasia”. Recomandări pentru șoferi

În această perioadă, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia sunt prezenți în trafic, pe raza județului, în scopul informării conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative în materie penală.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Legea nr. 213 din 2023 pentru modificarea Codului Penal a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.

Modificarea legislativă adusă articolului 91 din Codul Penal prevede faptul că:

(3^1) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336”. Astfel, conducătorul auto aflat sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi condamnat la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

În cadrul activităților, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia le-au oferit patricipanților la trafic informații despre riscurile și vulnerabilitățile la care se expun în momentul în care decid să conducă un autoturism, fiind sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Pentru a preveni accidentele rutiere grave, care se petrec din cauza consumului de alcool sau a altor substanțe, polițiștii i-au îndemnat pe conducătorii auto cu care au interacționat să transmită informațiile primite tuturor cunoscuților.

Polițiștii fac următoarele recomandări:

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.

Consumul de alcool sau de substanțe interzise poate afecta condusul autovehiculului prin faptul ca acesta cauzează:

  • deficiențe de vedere;
  • încetinirea reflexelor;
  • reducerea concentrării și a vigilenței;
  • crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina să adormi la volan;Consumul de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv este incompatibil cu conducerea autovehiculelor. Pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru șofer, pasageri și ceilalți participanți la trafic crescând șansele de implicare într-un accident rutier.

Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferi băuți și fără permis de conducere, depistați înainte de Paști, de polițiști, pe drumurile din Alba: S-au ales cu dosare penale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferi băuți și fără permis de conducere, depistați înainte de Paști, de polițiști, pe drumurile din Alba: S-au ales cu dosare penale Trei șoferi băuți și fără permis de conducere au fost depistați înainte de Paști, de polițiști, pe drumurile din Alba. S-au ales cu dosare penale. Potrivit IPJ Alba, la data de 4 mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea