Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ACȚIUNE a polițiștilor, la Ocna Mureș și în localitățile rurale învecinate. Sancțiuni de peste 2.700 de lei și bunuri confiscate

Publicat

în

Marți dimineaţa, IPJ Alba a organizat, pe raza oraşului Ocna Mureş şi a localităţilor rurale arondate, o acţiune cu efective suplimentare, ce a avut ca scop menţinerea siguranţei publice, combaterea infracţiunilor, în special a celor de furt de produse agricole din culturile de toamnă şi a furturilor de material lemnos precum şi  creşterea siguranţei rutiere.

În cele 6 ore de acţiune au fost constatate 11 infracțiuni şi 22 de abateri contravenţionale.

Potrivit IPJ Alba, la data de 26 septembrie a.c., între orele 06.00 – 12.00, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu Poliţia Oraşului Ocna Mureş şi Secţia 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş, a organizat în oraşul Ocna Mureş şi în localităţile rurale arondate, o acţiune cu efective mărite la care au participat 22 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acţiunea a avut ca scop menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere precum şi prevenirea și combaterea furturilor de produse agricole de pe câmp şi a ilegalităților comise în domeniul silvic.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost constatate 11 infracțiuni, din care 3 de natură judiciară şi 8 la Codul Silvic şi au fost confiscaţi 9 metri cubi de material lemnos, proveniţi din tăieri ilegale.

Totodată, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 2.755 lei, din care una la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 3 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 17 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Au fost confiscate bunuri în valoare de 1.800 de lei.

Poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba precum şi de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Aiud şi ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Alba.   

Exemple:  

Cu ocazia unor controale efectuate la 3 locuințe din comuna Unirea, poliţiştii au reuşit documentarea activităţii infracționale a 3 bărbaţi din comună, bănuiţi de comiterea de furturi de produse agricole, de pe câmp.

Astfel, în sarcina unui bărbat de 52 de ani, din Ciugudul de Jos, comuna Unirea,  s-a reţinut faptul că, în luna septembrie a.c., ar fi sustras dintr-o cultură de porumb aparţinând unui concetăţean, cantitatea de 300 de ştiuleţi de porumb.

Totodată, în sarcina unui bărbat de 37 de ani, din comuna Unirea, s-a reţinut faptul că, la data de 25 septembrie a.c., ar fi sustras 170 de ştiuleţi de porumb dintr-o cultură situată pe raza comunei Unirea.

Cu ocazia aceleiaşi acţiuni a fost identificat un bărbat de 42 de ani, din Ciugudul de Jos care în dimineaţa zilei de 25 septembrie a.c., ar fi sustras 300 de kilograme de lucernă, de pe terenul unui localnic.

În urma controalelor efectuate la domiciliile celor 3 bărbaţi bănuiţi de comiterea furturilor, au fost identificate produsele agricole sustrase, care au fost restituite păgubiţilor.

În toate cazurile, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

În perioada 5-7 august 2022, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vor fi în atenție manifestări cultural-artistice, tradiționale și religioase precum : „Truk Tuning Art – TTA 2022” (paradă de camioane), zilnic începând cu ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina; „Roșia Montană ALIVE” (festival de muzica, film și teatru), zilnic începând cu ora 15.00 în comuna Roșia Montană;

„Zilele Comunității Maghiare din Unirea” – în localitatea Unirea; „Descoperă Rowmania”, concurs de vâslit, începând cu ora 09.30, zona podului peste Mureș; „Poezii pe șase roți”, interval orar 16.00 – 22.00, Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sibieni sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Șibot a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu.

Valoarea totală estimată a contractului este între 388.900 lei, fără TVA.

Comuna Șibot și-a propus pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor furnizate către cetățeni fapt care implică printre multe acțiuni ți activități și dotarea serviciilor publice cu echipamente și utilaje specifice pentru gestionarea domeniului public al localităților. Prezenta achiziție reprezintă o etapă importantă spre creșterea calității serviciilor publice la nivelul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu are loc în contextul dorinței comunei Șibot de a îmbunătății serviciile publice furnizate către cetățeni. Comuna Șibot nu deține în acest moment un utilaj performant care să poată fi folosit de serviciile publice în vederea unor activități și munci curente pentru administrarea și îmbunătățirea spațiilor publice.

De multe ori spațiile verzi din domeniul public rămân neamenajate corespunzător deoarece primăria nu deține utilaje capabile să actioneze rapid atunci când o nevoie este identificată. Achiziționarea tractorului și a echipamentelor specifice va duce la îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea administrării optime a spațiului ce reprezintă domeniul public al comunei.

Prezenta achiziție se înscrie într-o inițiativă pe termen lung a comunei Șibot de a moderniza și de a eficientiza activitatea unității administrativ teritoriale. Pe viitor comuna are în obiective digitalizarea serviciilor publice și specializarea și instruirea permanentă a personalului aflat în slujba cetățeanului.

Produse solicitate

  • TRACTOR 1 BUC
  • REMORCĂ 1 BUC
  • MAȘINA DE TĂIAT TUFIȘURI ȘI GARD VIU RETROPURTATĂ 1 BUC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

Publicat

în

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

O firmă a fost amendată în decembrie anul trecut de polițiștii locali din Alba Iulia pentru neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

„Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate! Le reamintesc prestatorilor de utilități care derulează lucrări în municipiul Alba Iulia că au obligația de a lăsa drumurile la stadiul inițial. Mai pe românește, așa cum le-au găsit.

Azi, o instanță de fond a dat dreptate Primăriei municipiului în cazul unei amenzi de 20.000 de lei. Amenda a fost aplicată anul trecut unei firme de către Biroul Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale. Motivul: neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ora actuală, la nivelul municipiului, cu precădere în cartierul Cetate, există mai multe “șantiere” care au legătură cu utilitățile publice. Așadar, anunț executanții să respecte obligațiile care le revin.

Există o vorbă care spune că „Numai cine nu muncește nu greșește”. Eu o prefer, ca viceprimar, pe aceea că „Cine greșește, plătește”. Mai ales când vine vorba de lege și de albaiulieni”, a scris viceprimarul Emil Antoniu Popescu pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare