Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO | Acces mai simplu în orașul Alba Iulia, de pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Primăria a lansat achiziția publică pentru studiul de fezabilitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO | Acces mai simplu în orașul Alba Iulia, de pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Primăria a lansat achiziția publică pentru studiul de fezabilitate

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat o achiziție publică pentru servicii de elaborare a documentației tehnico-economică, faza studiu de fezabilitate, în cadrul proiectului „Amenajare sens giratoriu la intersecția străzilor Regiment V Vînători, Bulevardul Ferdinand I și DN CALB”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Nodul Alba lulia Sud al autostrăzii A10 este foarte puţin folosit, datorită faptului că din acest nod care descarcă în DN CALB, este foarte dificil de a ajunge la reţeaua de transport din interiorul municipiului. Din cauza configuraţiei actuale a intersecţiei, nu se poate vira la stânga de pe DN CALB pe B-dul Ferdinand 1/str. Regimentul V Vânători.

Pentru a ajunge în municipiu, trebuie folosit fie punctul de întoarcere prevăzut la strada Liliacului, situat la circa 800 de metri de la intersecţia studiată, fie trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Mărăşeşti, situată la circa 3.5 Km de la intersecţia studiată. În ambele puncte de acces, circulaţia se desfăsoară cu dificultate.

Pentru întorcerea de la strada Liliacului, traficul de dus-întors se suprapune peste traficul de intrare în Alba lulia pe DN1 E81 dinspre Sebeş, existând riscul congestionării acestui punct datorită intersectării fluxurilor de circulaţie. Un efect secundar al acestei deficienţe este folosirea străzii Gemenilor pentru întoarcerea în municipiu, stradă care este de categoria IV şi nu are capacitatea de circulaţie necesară.

Pentru accesul la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Mărăşeşti, fluxul de intrare în oraş este îngreunat datorită timpilor de stationare la trecerea peste calea ferată şi datorită fluxului de ieşire din Alba lulia spre Ciugud, sau nodul Nord al autostrăzii A10, care este prioritar în această intersectie, faţă de fluxul dinspre nodul Sud.

Pe strada Regimentul V Vânători, modernizată prin proiectul de mobilitate, trecerea de Ia 1 bandă pe sens + 1 bandă dedicată transportului în comun, la o singură bandă pe sens, pe pasajul peste calea ferată, nu este reglementată. Fluxul transportului în comun, înainte, spre bulevardul Ferdinand I, se intersectează în X cu fluxul vehiculelor care schimbă direcţia de pe banda mediană spre DN CALB.

Aceste străzi sunt de folosinţă locală cu trafic intens, asigurând accesul în oraş, la nodul Alba lulia Sud al autostrăzii A10, precum şi la DN CALB.

Străzile care fac obiectul prezentului proiect sunt amplasate în municipiul Alba lulia, astfel:

Strada Regiment V Vînători este situată în partea de sud a oraşului şi coincide cu DN1, are o lungime de 944 metri şi este principalul drum de acces în oraş de pe latura sudica. Strada este cuprinsă între podul peste râul Mureş şi pasajul peste calea ferată, are 4 benzi de circulaţie şi asigură accesul în oraş prin bulevardul Ferdinand 1, respectiv ocolirea oraşului prin DN CALB.

Bulevardul Ferdinand I este situat în partea de sud a orasului, şi are o lungime de 1657 metri, situat în continuarea străzii Regiment V Vînători. Bulevardul are 4 benzi de circulatie si trotuare pietonale pe ambele parti, si asigură intrarea în/ieşirea din oras, precum şi acesul la autostrada A10 prin nodul Alba lulia Sud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea