Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Absolventul Colegiului Militar din Alba Iulia care este șef de promoție la Academia Forțelor Terestre Sibiu, specializarea Intendență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sublocotenentul Mircea Costea este absolvent al colegiului nostru, promoția 2018, iar în acest an a absolvit Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu ca șef de promoție la specializarea Intendență.

În colegiul militar, Mircea a fost preocupat permanent de antrenarea gândirii și atras de domeniul muncii intelectuale, obținând premii la olimpiadele și concursurile de științe socio-umane, dar și cu o înclinare aparte spre poezie, lirism.

Pentru Mircea, colegiul militar reprezintă o etapă frumoasă din viața de adolescent, care i-a permis să se dezvolte atât ca persoană, cât și ca viitor ofițer și să fie ghidat spre etapa ulterioară, academia militară.

„Încă de când am ajuns prima dată în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, am simțit că intru într-o mare familie în cadrul căreia mă pot dezvolta ca și persoană și ca viitor ofițer. Pașii vieții mi-au fost mereu conduși și îndrumați de profesori și de colegi, oameni care m-au ghidat și m-au pregătit pentru etapa ulterioară, cea a academiei.

Am ales să devin student al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu deoarece am considerat-o o instituție reprezentativă pentru armata română, în cadrul căreia voi avea ocazia să mă autodepășesc. Atras de domeniul muncii intelectuale, am optat pentru specializarea Intendență, iar pasiunea mea pentru această armă se reflectă în rezultatele de azi.

De asemenea, în cadrul academiei am regăsit un colectiv care m-a ajutat să mă dezvolt în toate privințele, iar pentru asta trebuie să le mulțumesc profesorilor, cadrelor militare și mai ales colegilor mei care m-au susținut și m-au ajutat să mă desăvârșesc personal și profesional.

Mircea recunoaște că aceste două instituții sunt cele care l-au ajutat să devină tânărul sublocotenent de astăzi.
„La finalul studiilor, simt că perioada anilor de colegiu militar și a celor de academie se îmbină natural, cele două instituții marcându-mi istoria personală. Acestea m-au format pe mine cel care sunt azi și mă ajută să întrezăresc pe cel care voi fi mâine”, a mărturisit subloctotenetul Mircea Costea.

Felicitări Mircea, îți dorim mult succes în tot ceea ce îți propui în viitor!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea