Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: A şaptea duminică de protest împotriva proiectului minier! 4.000 de ziare împărţite locuitorilor din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În jurul orelor 17.00, aproximativ 50 de protestatari s-au reunit în faţa cinematografului Dacia din Alba Iulia pentru a participa la a şaptea duminică de protest împotriva exploatării aurului de la Roşia Montană. Însoţiţi de jandarmi, protestatarii gălăgioşi, înarmaţi cu bannere, afişe şi portavoci au mers pe Bulevardul Transilvaniei pentru a se întoarce apoi la cinematograful Dacia pe strada Vasile Goldiş din cartierul Cetate. Elementul de noutate de la această manifestare a fost împărţirea a 4000 de ziare cu „Apusenii Liberi”, un ziar de informare al campaniei Salvaţi Roşia Montană, acestea fiind livrate în poştele oamenilor, ne-au informat organizatorii protestului.

Sub motto-ul “Uniți Salvăm Roșia Montană”, protestatarii au scandat  precum “Ieșiți din casă dacă vă pasă!”, “Veniți cu noi!”, ”România trezește-te”,  „Nu corporația face legislația!” sau „Ponta, nu uita, asta nu e țara ta!” .

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Mesajele de pe bannerele afișate arată foarte clar ce urmăresc manifestanții: ”Indiferența ucide; spuneți nu cianurii; păstrați Apusenii curați și bogați”; ”Vrem proiecte durabile, nu acceptăm poluarea” “Vrem natură, nu cianură”.

Pe tot parcursul acțiunii pașnice, protestatarii au fost însoți de forțele de ordine ale Jandarmeriei Alba, care au asigurat cu succes desfășurarea evenimentului în condiții civilizate.

Sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 14.00, ziarul „Apusenii Liberi” anunţă „Marea adunare de la Câmpeni” la care moţii sunt chemaţi să iasă în stradă pentru a Salva Roşia Montană.

[nggallery id=438]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea