Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: A luat sute de vieți, pe teritoriul mai multor țări. Acum, a ajuns exponatul lunii la Muzeul Unirii Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi, 5 august 2014, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia a fost vernisat Exponatul lunii august, un “un ucigaș” lipsit de cea mai mic[ emoție, devenit piesă de muzeu. Este vorba despre una dintre armele care au marcat Primul Război Mondial: o mitraliera de companie Schwarzlose model 1907/1912. 

mitraliera SchwarzlosePotrivit specialiștilor, exponatul lunii august “a fost o mitralieră cu tub pentru răcirea cu apă, de calibru 7,92, 400 de focuri pe minut. A fost inventată de Andreas Schwarzlose în anul 1902, patentul aprobat de conducerea armatei austro-ungare in anul 1905  producţia fiind realizată începand cu anul 1907. A fost mitraliera standard a armatei austro-ungare menită să sprijine infanteria dar, a fost folosită şi de flota militară şi de cea aeriană.  După încheierea conflagraţiei mitraliera a rămas în uz până în anul 1948 fiind folosită de diferite tări: Romania, Germania, Israel, Bulgaria, Olanda, Italia, Rusia, Ungaria, Austria, Yugoslavia, Cehoslovacia, Grecia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea