Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ A luat startul cea de-a XXII-a ediție a Festivalului „Toamna Cugireană” – 2019. Vizitare de expoziții și spectacole artistice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului „Toamna Cugireană”, programată pentru zilele de 20 -22 septembrie 2019, și-a deschis oficial porțile printr-un ceremonial desfășurat sâmbătă dimineața, începând cu ora 09:00, în fața Primăriei din Cugir.

Manifestarea a început prin arborarea drapelelor, intonarea de către fanfara Centrului Cultural, a imnului României, iar  fanfara din Wasserburg – Germania a intonat imnul Landului Bavariei. Împreună, cele două fanfare au interpretat imnul Uniunii Europene.

Misiunea de deschidere a festivalului i-a revenit primarului orașului, Adrian Teban, care a adresat salutul său participanților la eveniment și a transmis succes organizatorilor acestei sărbători devenite deja tradiție a orașului de la poalele Drăganei.

În minitribuna amenajată pe scările instituției, alături de edilul șef al orașului au luat loc: viceprimarul și administratorul special al orașului, Călin Furdui, respectiv Marius Jibotean, primarul orașului Wasserburg, consilierii județeni Cătălin Comșa și Dan Cherecheș, directorul general al Parcului Industrial Cugir, Emil Muntean, reprezentanți ai unor agenți economici și instituții din oraș, precum și o delegație de elevi din Wassserburg – Germania, oaspete pentru o săptămână a orașului Cugir.

A urmat vizitarea expozițiilor situate la parterul și etajul Centrului Cultural, organizate cu acest prilej de câțiva agenți reprezentativi ai orașului, precum: cele două societăți cugirene de armament și muniție(expoziții de tehnică militară), Sc Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir, Star Transmission Cugir, Nova Group, prezentare de produse de panificație, de mobilă, artă plastică și fotografică, expoziția Asociației de ecologie și turism ,,Năsipiște” Cugir, expoziție de produse ale Muzeului din Cugir.

Pentru al doilea an consecutiv, în parcul Consiliul Europei din fața primăriei locale, reprezentanții Asociației ,,Dacii Singidavei” îmbrăcați în costume specifice care amintesc de vremurile portului dacic civil si militar au amenajat un amplasament tabără cu activități militare si meșteșugărești specific dacilor.

Și în acest an, cugirenii au fost întâmpinați pe o parte și alta a străzii ”21 Decembrie 1989” de „Târgul Meşterilor Populari”, în cadrul căruia vizitatorii pot admira și cumpăra produse confecționate de către aceștia sau diverse produse comerciale fabricate de unități specializate, pentru adulți și copii, chioșcuri cu băuturi alcoolice și răcoritoare, produse alimentare preparate și semipreparate, jocuri pentru cei mici etc.

Începând cu ora 18.00, pe scena amplasată în apropierea SC Uzina Mecanică Cugir vor avea loc mai multe spectacole cu solițti și formații din Cugir și din afara orașului.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu” Începând din 18 martie, nouă elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni, s-au alăturat pentru primul stagiu de practică la Inspectoratul Județean „Avram Iancu.” În perioada 18 martie – 26 aprilie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea