Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: A luat ființă Cercul Cultul Eroilor la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din localitatea Vinerea a avut loc un eveniment plin de semnificații cultural-istorice: înființarea ”Cercului Cultul Eroilor” din această instituție de învățământ.

Momentul a fost cu atât mai important cu cât acesta a avut loc în anul sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea școlii și în preajma sărbătoririi Zilei Naționale a României, la 1 Decembrie 2019.

Activitatea a fost organizată cu sprijinul: directorului adjunct al Școlii Gimnaziale nr. 3, profesoara Laura Teban, a profesorilor: Dumbrăvescu Nicolae, Sibișan Nicoleta, Alisia Anca și Albu Maria.

Din partea Filialei Județene Alba a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” a participat col.(r)dr.ing. Constantin Avădanei, vicepreședinte al Filialei Județene Alba a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”

În cuvântul de deschidere, prof. Laura Teban, a descris atmosfera din școală, din cadrul cercului de istorie, a vorbit despre dorința și bucuria elevilor de a afla mai multe aspecte legate de istoria poporului român, despre eroii neamului care s-au jertfit în lupta pentru înfăptuirea Marii Uniri. A făcut de asemenea, o scută incursiune prin istoria localității Vinerea, evidențiind eroii satului, tradițiile școlii și monumentul eroilor.

Vicepreședintele Filialei Jedețene Alba, col(r)dr.ing. Constantin Avădanei, a prezentat salutul președintelui Asociației Naționale Cultul Eroilor, Generalul Maior(r)prof.univ.dr. Visarion Neagoe, după care s-a făcut o prezentare a Regulamentului Cercurilor Cultul Eroilor și a principalelor atribuții ce le revin membrilor acestora.

Vorbitorul a subliniat faptul că aceste cercuri înființate în rândurile elevilor au o semnificație deosebită, atât pentru aceștia cât și pentru istoria școlilor.

Un moment important al intervenției col.(r) Constantin Avădanei a fost prezentarea activităților desfășurate la Viena de delegația pe care a condus-o, în calitate de invitați de onoare la evenimentele organizate sub egida „Centenar Marea Unire”, în perioada 25-27 mai 2018.

S-a trecut apoi la semnarea adeziunilor de către elevii doritori să facă parte din cerc și la înmânarea insignelor „Cercul Cultul Eroilor” de către vicepreședintele Filalei Județene Alba.

În încheiere, Constantin Avădanei i-a felicitat pe membrii cercului , a mulțumit conducerii școlii pentru sprijinul acordat și a dăruit revista, în diferite numere, „România Eroică”, școlii și cercului nou înființat.

Totodată a asigurat cercul de elevi, școala, de tot sprijinul necesar pentru a desfășura în viitor interesante activități cultural-istorice și educative, la care să fie antrenați toți elevii acestei școli.

(C.P.)

[nggallery id=7567]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea