FOTO: A fost sfințită CATEDRALA NEAMULUI. Duminică, a fost oficiată prima liturghie în lăcașul de cult. Cum arată în interior

Paul Voicu - Primar 2020

Peste 30.000 de credincioşi din întreaga ţară şi 2.000 de invitaţi oficiali au fost prezenți, duminică, la sfinţirea Catedralei Naţionale (Catedrala Neamului), eveniment organizat de Patriarhia Română. Toţi credincioşii care doresc se vor putea închina în Altar până joi seara.

Slujba de sfinţire a Catedralei Naţionale a fost oficiată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă, şi de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de un sobor de mitropoliţi şi preoţi. Au fost prezenți mii de oficiali și credincioși.

ELIT

Sfânta Liturghie a început la ora 10.30 şi va fi săvârşită în interiorul Catedralei Naţionale. La ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Construcția ei a fost începută în 2010 și, inițial, se dorea ca până în 2013 clădirea să fie ridicată la roșu. Însă costurile au crescut permanent.  Până în 2018 s-au cheltuit 110 milioane de euro cu TVA, din care 75% sunt bani publici.

Mihail David - 2020

Totuși, catedrala care a stârnit multe controverse, aduce în aceste zile la București peste 30.000 de credincioși.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Încă de sâmbătă seara, oameni din toate colțurile țării au început să sosească în Capitală pentru a fi prezenți la mult așteptata ceremonie.

Sursa: stirileprotv.ro

Sursa foto: a1.ro

 

3 Comentarii

Profa MARIA 25 noiembrie 2018 at 15:12

O constructie care apartine de un cult religios,si finantata din bani publici . Acum trebuia inaugurata autostrada ce leagă Moldova cu Transilvania si Tara Românească, nu o constructie sinistră fara niciun Dumnezeu ! Rusine patriarhului de 20.000 rom salar lunar !A luat banii nostrii sa se umfle in pene el si cu toti bor-iti

elevul 25 noiembrie 2018 at 19:54

@ profa daca se facea o sala a regatului era binesss. ai foarte multe greseli de ortografie pentru o profa, mai bine era profana…

codru 26 noiembrie 2018 at 14:31

Sfânta Biserică este spaţiul sacru unde ne împărtăşim de daruri nepieritoare, care vin de la Dumnezeu şi ne mântuiesc. Fără Biserica pe care Domnul nostru Iisus Hristos a câştigat-o cu scump sângele Său (Fapte 20,28) am fi lipsiţi de daruri mântuitoare. Sunt oameni care nu au nici o legătură cu Biserica; totuşi se împotrivesc acesteia, deranjându-i, de pildă, numărul bisericilor, spunând că sunt prea multe şi că numărul lor nu s-ar justifica. Cei care emit asemenea păreri nu înţeleg rolul Bisericii. Adesea, cine nu are nevoie de rugăciune nu are nevoie nici de Biserică, nici de Dumnezeu, căci relaţia cu Dumnezeu nu poate fi în afara Sfântului Altar. Biserici nu sunt niciodată prea multe; ele sunt atâtea câte îngăduie Dumnezeu – şi, de obicei, atâtea de câte este nevoie. O biserică este casa lui Dumnezeu în care, prin rugăciune, omul se întâlneşte cu Domnul; locul unde se pune temelie bunătăţii şi conlucrării cu El. Bisericile le face Dumnezeu, nu le fac oamenii; le face Dumnezeu prin oameni: prin oamenii pe care îi alege El. Ştiut este faptul că fără Dumnezeu nu putem face nimic; atunci când cineva devine ctitor, Însuşi Dumnezeu îl alege. Se întâlneşte undeva disponibilitatea omului cu bunăvoinţa Domnului.
Fiecare om este chemat să-L slujească şi să-L mărturisească pe Dumnezeu, indiferent de timp şi de loc. Cei care susţin construirea unei locaş sfânt devin ctitori şi colaboratorii lui Dumnezeu; ei se înscriu într-o lucrare netrecătoare, veşnică. Ctitorii nu sunt uitaţi niciodată; ei vor fi pomeniţi atât cât va dăinui biserica. Atunci când Îi dăruim ceva lui Dumnezeu din ce avem noi, de fapt Îi dăruim, cu mulţumire, din ceea ce El Însuşi ne-a dat nouă. Conştientizăm astfel legătura noastră cu El

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...