Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: A 5-a ediție a campaniei „Nu am făcut destul”, la Ighiu și Bistra. Au fost testate gratuit 165 de persoane

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), în parteneriat cu Asociația Pacienților Cronici din România, organizează a 5-a ediție a campaniei „Nu am făcut destul”, care are ca scop testarea gratuită pentru depistarea cancerului la sân în rândul femeilor din mediul rural.

În județul Alba, campania a ajuns în localitățile Ighiu și Bistra, unde au fost testate 165 de persoane (138 de femei și 27 de bărbați) .

La Ighiu au fost 11 femei care au fost depistate cu suspiciuni serioase de cancer la sân, astfel că medicii au recomandat în funcție de caz mamografie sau biopsie.

La Bistra au fost 4 femei care au fost depistate cu suspiciuni serioase de cancer la sân, iar medicii le-au recomandat în funcție de caz mamografie sau biopsie.

De asemenea, la Bistra medicul dermatolog a diagnosticat o pacientă cu risc crescut de cancer la piele.

Voluntarii de la Asociația Studenților Mediciniști din Cluj au efectuat controale gratuite: la sâni (palpare, și unde a fost cazul ecografie și trimitere pentru mamografie gratuită), la inimă (tensiune, puls, EKG, măsurarea vârsta arterelor), la plamâni (spirometrie, măsurarea  vârsta plămânilor), la alunițe (dermatoscopie, verificare pentru cancerul de piele) și pentru depistarea diabetului (măsurarea glicemiei).

[nggallery id=6290]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea