FOTO| 33 de școli din Alba, FĂRĂ autorizație de funcționare, înainte de începerea noului an școlar. Care sunt motivele invocate

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Astăzi la ora 12:30, în sala Mihai Viteazul a Prefecturii Alba, s-a desfășurat o conferință de presă pe tema măsurilor pentru începerea anului școlar, în județul Alba, din data de 14 septembrie. Prezenți la această întrunire au fost prefectul Nicolae Albu, Inspector Școlar General Cornel Sandu și directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Printre temele discutate de către reprezentanții instituțiilor publice, o listă cu numeroase școli care încă nu au autorizație de funcționare a fost adusă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În total, 33 de unități de învățământ din județul nostru NU sunt autorizate de a funcționa în condiții optime, cele mai multe motive fiind grupurile sanitare inadecvate sau insuficiente, lipsa apei curente, lipsa unui plan de școlarizare sau faptul că nu sunt dotate corespunzător pentru a primi elevi.

Dintre aceste unități, o unitate se află în mediul urban și 12 unități nu au un plan de școlarizare. În viitor, 3 astfel de școli vor fi eligibile pentru a fi aprobate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419