Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: 28 de cursanţi vor primi atestatul de bucătar obţinut în cadrul derulării unui proiect în Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Curs de bucatari Cugir 016Restaurantul „Royal” din Cugir a găzduit luni seara susţinerea concursului culinar pentru specializarea în meseria de bucătar la care au participat 28 de localnici, participanţi la o sesiune de cursuri de pregătire desfăşurate în perioada 14 ianuarie -31 mai, în cadrul proiectului: „Calificarea în turismul balnear – o şansă pentru viitor”. 

Ei au realizat 720 de ore de formare, dintre care 240 ore teorie şi 480 ore practică.  Aceştia şi-au dat concursul la proba practică pe baza pregătirii a câte un preparat special care a fost prezentat în faţa unei comisii de evaluare formata din: Monica Gaşpar reprezentant Agenţia Judeţeana Prestări Sociale Alba – preşedintele comisiei, Oanea Florea lector pentru disciplina de bucătar, Emil şi Emilia Cetean – lectori.

În acest cadru, cursanţii au venit în faţa comisiei de examinare, unde au prezentat cate un preparat special pregătit, ales împreună cu lectorul de curs, profesorul Emil Cetean, au explicat felul în care au pregătit preparatul şi materia primă folosită la acesta. Pe baza evaluărilor făcute a fost notat fiecare cursant, iar în funcţie de media aritmetica obţinută la examenul scris şi practică s-a stabilit nota finala, notele obţinute de cursanţi fiind de 9 si 10.
Cursanţii vor primi în perioada ce urmează o diploma recunoscută în Uniunea Europeană, o subvenţie de 740 lei, iar pentru a avea un ghid cât mai autorizat de informaţii privind o serie de reţete ale artei culinare au primit deja, un Manual al bucătarului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Demersul face parte din proiectul „Calificarea în turismul balnear – o şansă pentru viitor” , coordonat de Organizaţia Patronala a Turismului Balnear din Romania, proiect cofinanţat din Fondul Social European, în cadrul POSDRU 2007 – 2013, care a debutat la data de 1 iulie 2010 şi se derulează pe o perioada de 3 ani.

Potrivit declaraţiei făcute de Andra Lenţ, expert formator pe termen lung, in cadrul programului, iniţiativa promovează accesul la cursuri de calificare si recalificare, în turismul balnear, precum şi diversificarea ofertelor de dezvoltare profesională continuă, adaptarea la noile cerinţe de piaţă. „De acest proiect au beneficiat 4000 de angajaţi, dintre care 2000 vor fi calificaţi în 13 meserii, menite să completeze lipsa calificării în unele ocupaţii de baza să promoveze performanţa şi orientarea pe plan profesional, reprezentând principale nevoi pe care le-am identificat în cadrul unui studiu preliminar”, ne-a declarat Andra Lenţ.
De la expertul în formare profesională am mai aflat ca partener la „Calificarea în turismul balnear – o şansă pentru viitor” a fost F.M.T.-Formare Managerială în Turism – firma furnizare de formare profesională cu sediul în Braşov, lider pe piaţa de formare profesională în România, care numără peste 3000 de persoane certificate în ocupaţiile de: bucătar, ospătar, administrator pensiune turistica, agent de turism, cameristă.

Autor: Constantin Predescu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Tânăr din Meteș, cu DOSAR PENAL la doar 19 ani: A fost prins de polițiști la volanul mașinii deși avea permisul suspendat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr din Meteș s-a ales cu DOSAR PENAL la doar 19 ani, după ce a fost prins de polițiști la volanul mașinii deși avea permisul suspendat.

Potrivit IPJ Alba, la data de 10 noiembrie 2022, în jurul orei 16,15, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, în timp ce acționau pe DN 74, pe raza localității Poiana Ampoiului, au depistat un tânăr de 19 ani, din comuna Meteș, care conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 52 de ani, din Lancrăm, cercetat pentru FURT: Ar fi sustras panouri pentru cofrare de pe terenul unei firme

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat de 52 de ani, din Lancrăm, este cercetat pentru FURT, după ce ar fi sustras panouri pentru cofrare de pe terenul unei firme.

Potrivit IPJ Alba, la data de 11 noiembrie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au identificat un bărbat de 52 de ani, din Lancrăm, ca persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă în legătură cu care poliția a fost sesizată la data de 7 noiembrie 2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

În sarcina acestuia s-a stabilit faptul că, în noaptea de 05/06 noiembrie 2022, ar fi sustras, de pe un teren aparținând unei societăți comerciale, 18 panouri pentru cofrare, care urmau a fi folosite la construirea unui gard.

Prejudiciul, în valoare de 5.000 de lei, a fost recuperat integral.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

LIVE VIDEO| Ziua Veteranilor din teatrele de operații sărbătorită la Alba Iulia: Slujbă religioasă și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO| Ziua Veteranilor din teatrele de operații sărbătorită la Alba Iulia: Slujbă religioasă și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor

Ziua Veteranilor din teatrele de operații este marcată astăzi, 11 noiembrie 2022, și la Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor este organizat un ceremonial dedicat acestei zile.

Activitățile au debutat prin intonarea Imnului Național al României. A urmat oficierea unei slujbe religioase și rostirea alocuțiunii privind semnificația Zilei Veteranilor din teatrele de operații.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un moment emoționant a fost prezentarea scurtă a activității eroului slt. p.m. Popa Vasile Claudiu, precedat de depuneri de jerbe și buchete de flori și păstrarea unui moment de reculegere.

La eveniment au participat reprezentanți ai Instituţiei Prefectului – Judeţului Alba,  Consiliului Judeţean Alba, Primăriei Municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopiei Ortodoxă Română, Arhiepiscopiei Romano – Catolică, reprezentanți ai cultelor religioase, Unitățile militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia, Direcția Județeană de Informații Alba, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Alba, Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații, Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Alba, Asociația Națională a Veteranilor de Război Ferdinand I, filiala Alba, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, filiala ”Alba Gemina”, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I., filiala ”Avram Iancu”, Asociația Revoluționarilor” Decembrie 1989” Alba Iulia, Consiliul Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Alba, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba Iulia, Cercul Militar Alba Iulia, Servicii și instituții publice din județul Alba, partide politice și reprezentanți mass-media.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea