Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ 22 mai, zi dedicată prevenirii victimizării minorilor. Elevii din Alba au fost informaţi de poliţişti cum pot evita să devină victime ale infracțiunilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campania  „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, desfășurată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a continuat azi, 22 mai, cu activităţi dedicate prevenirii victimizării minorilor. Mii de elevi din tot judeţul au fost informaţi de poliţişti şi specialişti despre cum pot evita să devină victime ale infracțiunilor.

Implicarea minorilor în sfera criminalităţii este un lucru deosebit de grav, fie că aceştia sunt victime sau autori.

Azi, 22 mai, în cadrul celei de-a doua zi a campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, poliţiştii din Alba şi-au îndreptat atenţia aspra prevenirii victimizării minorilor, ca urmare a abuzurilor fizice, emoţionale, a exploatării din infracţiunea de trafic de persoane sau a infracţiunilor din sfera criminalităţii informatice.

Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia, ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, au fost prezenţi la Colegiul Național „Horea Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, la Colegiul Tehnic Aiud şi la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, unde au explicat elevilor beneficiile şi riscurile utilizării reţelelor de socializare şi a diverselor aplicaţii din mediul virtual.

Subiecte dezbătute intens au fost bullyng-ul şi cyberbullying-ul, fiind prezentate materiale video educative, ce ilustrează acest fenomen, dar şi exemple concrete, prezentate de elevi.

Totodată, elevilor le-au fost oferite explicaţii despre pornografia infantilă prin sisteme informatice şi modurile de prevenire şi raportare a acesteia, traficul de persoane racolate prin intermediul internetului, hărţuirea, prevenirea victimizării minorilor prin intermediul jocurilor on-line şi nu în ultimul rând, prevenirea consumului de substanţe interzise.

Subiecte privind prevenirea victimizării tinerilor din infracţiuni, în general şi cu precădere în mediul virtual, au fost dezbătute şi de poliţiştii de proximitate şi de ordine publică de la poliţiile municipale şi orășenești dar şi de la posturile de poliţie comunale, cu ocazia întâlnirilor acestora cu elevi din unităţi de învăţământ din întreg judeţul.

Ziua de mâine va fi dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului.

[nggallery id=5659]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate În perioada 01.01.2024 – 31.03.2024 inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, au desfășurat un număr de 179 controale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea