Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. 20 de elevi de la Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, cadeți pentru o zi la Colegiul ”Mihai Viteazul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în premieră, între 12 și 14 octombrie şi 27 și 28 octombrie, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, seria de acțiuni ,,Cadet pentru o zi” în colegiile militare liceale din Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Craiova, dar și la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

La Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia activităţile proiectului s-au desfăşurat  vineri, 13 octombrie, cu participarea a 20 de elevi voluntari, de clasa a VIII , de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, din Alba Iulia. În cadrul acestora elevii de gimnaziu s-au integrat, pentru o zi, în progarmul orar al colegiului. Au participat, inter-activ la orele de curs, s-au familiarizat cu noţinile de bază ale instrucţiei de front, au parcurs traseul aplicativ-militar pentru proba sportivă din cadrul admiterii în clasa a IX-a, iar unii au trecut chir şi pe la frizerie. Astfel, pentru câteva ore au fost cadeţi, fiind plăcut impresionaţi de tot cea au experimentat. La finalul activităţii, cel puţin şase din cei 20, aşteaptă cu nerăbdare să susţină examen de admitere pentru colegiul militar albaiulian, iar cadrele didactice care i-au însoţit, o nouă ediţie a proiectului. O să vă împărtăşim impresiile participanţilor într-un alt material.

”Cadet pentru o zi” își propune să realizeze schimburi de experiență între instituţii militare şi civile de învăţământ, contribuind la extinderea celor mai bune modele şi practici didactice, la valorificarea valenţelor formativ-educative ale interacţiunii elevilor din diferite instituţii de învăţământ, în sprijinul conturării opţiunilor profesionale ale acestora.

Text si foto Daniela Filimon

[nggallery id=4697]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea