Ziarul Unirea

FOTO| 122 de platforme subterane de colectare a deșeurilor la Alba Iulia! Primele modele urmează a fi construite lângă sediul Electrica

Într-o postare publicată în mediul online, Paul Voicu, Viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia, a dorit să anunțe proiectul privind platformele subterane de colectare a deșeurilor pentru un mediu mai curat.

,,Ce au alții „în plan”, noi chiar construim în subteran. E lucru știut că anul trecut s-a semnat contractul pentru platformele subterane de colectare a deșeurilor. Unii, care le „au în plan”, deja au uitat. Sau nici atunci n-au realizat.

ELIT

După suficiente amânări, cauzate inclusiv de pandemia care a pus pe pauză toată România, de azi am început lucrările.

Primele poziții vor fi atacate în Centru, exemplu – în spatele magazinului Unirea, dar și lângă sediul Electrica. Că tot vine vorba, trei luni!!! a durat obținerea avizelor de la Electrica. Că uite așa, că sunt prea multe – 122 etc. Și, când în sfârșit le ai, realizezi ca nu sunt conforme cu realitatea din teren.

Cum orice lucru care începe bine are mari șanse să se încheie rapid și prost, lama utilajului a agățat, în prima zi, prin „decopertare”, un cablu de curent aflat în „zestrea” celor de la Electrica. Le transmit că astfel de avize „clare”, în care se spune că zona e liberă și nu e, nu au ce căuta la Alba Iulia, cu atât mai mult cu cât vorbim de lucrări destinate cetățenilor. Ofer un cartonaș roșu celor care nu înțeleg să-și facă așa cum trebuie meseria pentru care sunt plătiți. În vocabularul administrației pe care o coordonez, expresia „merge și-așa” NU EXISTĂ!

– în prima etapă se vor construi 122 de platforme, cele existente se repară simultan
– în acest fel, scăpăm de peste 600 de containere din cartiere
– platformele vor putea fi controlate inteligent, pentru a le descărca exact când trebuie
– accesul pentru utilizare va putea fi restricționat cu card
– poziționarea se va face, aproximativ, pe fostele amplasamente, în funcție de rețelele existente în pământ.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419