Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| 120 de boboci de la Colegiul ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au trecut de la mediul familial la cel militar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 120 de boboci (100 de băieți și 20 de fete) de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au fost prezenți, vineri, la prima oră de dirigenție.

boboci la Colegiul Militar din Alba Iulia01Elevii au fost însoțiți de părinți și rude care au făcut cunoștință cu cadrele didactice și cu col. Marcel Domșa, comandatul instituției preuniversitare de învățământ.

Col. Marcel Domșa  a afirmat că statutul bobocilor se va schimba de acum înainte deoarece vor trece de la mediul familial la cel militar. Acesta a afirmat că știe că o parte dintre boboci sunt olimpici la matematică, fizică, română și engleză.

”Astăzi, 11 septembrie, au trecut pragul instituției noastre cei 120 de tineri ce au ales să schimbe prietenii, colegii și chiar familia cu viața cazonă: reguli, disciplină, ordine, regulamente și spirit camaraderesc. După emoțiile examenului de admitere, cu o concurență medie de patru candidați pe un loc, astăzi au trăit emoția specifică primelor zile: au fost primiți și direcționați de către elevii gradați, au participat la prima întâlnire cu echipa managerială a colegiului, profesorii diriginți și cadrele militare din compania din care vor face parte. După ce au îmbrăcat uniforma de elev militar, au participat la prima oră de dirigenție, și-au văzut sala de clasă, dormitorul și celelalte spații ale colegiului ce le va fi casă timp de patru ani de zile”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Colegiului Militar din Alba Iulia.

Luni, 14 septembrie, de la ora 09:00, la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, se va desfășura ceremonialul deschiderii anului școlar 2015-2016.

Alături de elevii ce au ales să îmbrace uniforma de licean militar vor fi, ca în fiacre an, părinți, rude și prieteni.

Conform tradiției, cei 120 de elevi din clasa a IX-a vor depune jurământul: ,,Mă leg să învăț carte, să-mi oțelesc brațul și inima, spre a sluji cu destoinicie patria și Armata României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!” (D.S.)

[nggallery id=973]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea