Fotbalistul care va fi Ministrul Economiei. Marcel Ciolacu: „Am înţeles că este inginer şi are toată susţinerea noastră”
Fotbalistul care va fi Ministrul Economiei. Marcel Ciolacu: „Am înţeles că este inginer şi are toată susţinerea noastră”
Marius Humelnicu, senator PSD de Galați, a fost propus de social-democrați pentru funcția de ministru al Economiei în Guvernul PSD-PNL-UDMR. El a fost fotbalist, city manager în Galați și secretar de stat în Ministrul Transporturilor.
Lista propunerilor de miniștri PSD, potrivit unor surse G4Media:
Sorin Grindeanu – vicepremier și ministru al Transporturilor
Adrian Câciu – Finanțe
Alexandru Rafila – Sanatate
Vasile Dâncu – Apărare
Marius Budăi – Muncă
Gabriela Firea – Familie și Tineret
Marius Humelnicu – Economie
Lucian Romașcanu – Cultură
Adrian Chesnoiu – Agricultură
Marian Neacșu – Secretar General al Guvernului
Marius Humelnicu (44 de ani) a fost fotbalist profesionist până la 30 de ani, jucând inclusiv la Oțelul Galați. În urma unui accident la piciorul drept în anul 2007 și-a întrerupt cariera sportivă. Ca membru al organizației gălățene a PSD a devenit șef al Direcției pentru Sport Galați și apoi șef al Autorității Rutiere Galați.
În august 2015 a fost numit prima dată secretar de stat la Transporturi, prin decizia premierului de atunci, Victor Ponta.
În august 2016 a câștigat concursul pentru ocuparea postului de city manager la orașului Galați, funcție unde a rămas până anul trecut.
În 2019 a fost numit încă o dată în funcția de secretar de stat la Transporturi, sub semnătura fostului premier PSD Viorica Dăncilă.
În 2020, Humelnicu a fost ales senator PSD de Galați.
Pentru o foarte scurtă vreme, înainte să devină senator, Humelnicu a fost și viceprimar de Galați.
Humelnicu a fost și preşedintelele Comisiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din Senat.
Marius Humelnicu a absolvit Liceul cu Program Sportiv din Galați, apoi a urmat cursurile Universității „Dunării de Jos” Galați, Facultatea de Mecanică, specializarea Inginerie Managerială și Tehnologică. Ulterior, a finalizat cursurile de master „Drept și Administrație Publică Europeană” în cadrul Facultății de Drept, Universitatea „Danubius” Galați, studiile de master „Siguranța și performanțele circulației rutiere”, Facultatea de Mecanică din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași. A devenit apoi expert în achiziții publice, urmând cursurile Fundației Școala Română de Afaceri a Camerelor de Cormerț și Industrie – Filiala Galați.
Cea mai recentă declarație de avere, din 2020, arăta că Marius Humelnicu deține două apartamente, unul în Galați achiziționat în 2011 și altul în Brașov achiziționat în 2018. De asemenea, el are un autoturism Volkswagen din anul 2018.
Marius Humelnicu a încasat în 2019 venituri din salarii de 85.146 lei de la Primăria Galați, venituri de 34.302 lei de la Ministerul Transporturilor, 19.707 lei de la Telecomunicații CFR SA și 3.702 lei de la Autoritatea Rutieră Română.
Soția sa, Corina Humelnicu, a menționat o indemnizație de 64.656 lei, fără a preciza sursa banilor. Anterior, în declarația de avere din 2019, Corina Humelnicu preciza că încasează venituri de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Regional Apă Galați și de la Parlamentul României.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Impozitarea pensiilor diferit, în raport de partea contributivă sau cea necontributivă este neconstituțională. Trebuie aplicată cota de 10% – Decizie CCR
Impozitarea pensiilor diferit, în raport de partea contributivă sau cea necontributivă este neconstituțională. Trebuie aplicată cota de 10% – Decizie CCR Curtea Constituţională a decis, joi, 19 decembrie 2024, că modalitatea de impozitare a pensiilor este neconstituţională și că trebuie aplicată cota de 10%. Citește și: PENSII 2025 | Când se plătesc pensiile în luna […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci