Rămâi conectat

Actualitate

Fotbalistul care va fi Ministrul Economiei. Marcel Ciolacu: „Am înţeles că este inginer şi are toată susţinerea noastră”

Publicat

în

Fotbalistul care va fi Ministrul Economiei. Marcel Ciolacu: „Am înţeles că este inginer şi are toată susţinerea noastră”

Marius Humelnicu, senator PSD de Galați, a fost propus de social-democrați pentru funcția de ministru al Economiei în Guvernul PSD-PNL-UDMR. El a fost fotbalist, city manager în Galați și secretar de stat în Ministrul Transporturilor.

Lista propunerilor de miniștri PSD, potrivit unor surse G4Media:

Sorin Grindeanu – vicepremier și ministru al Transporturilor
Adrian Câciu – Finanțe
Alexandru Rafila – Sanatate
Vasile Dâncu – Apărare
Marius Budăi – Muncă
Gabriela Firea – Familie și Tineret
Marius Humelnicu – Economie
Lucian Romașcanu – Cultură
Adrian Chesnoiu – Agricultură
Marian Neacșu – Secretar General al Guvernului

Electrica Furnizare Discount

Marius Humelnicu (44 de ani) a fost fotbalist profesionist până la 30 de ani, jucând inclusiv la Oțelul Galați. În urma unui accident la piciorul drept în anul 2007 și-a întrerupt cariera sportivă. Ca membru al organizației gălățene a PSD a devenit șef al Direcției pentru Sport Galați și apoi șef al Autorității Rutiere Galați.

În august 2015 a fost numit prima dată secretar de stat la Transporturi, prin decizia premierului de atunci, Victor Ponta.

În august 2016 a câștigat concursul pentru ocuparea postului de city manager la orașului Galați, funcție unde a rămas până anul trecut.

În 2019 a fost numit încă o dată în funcția de secretar de stat la Transporturi, sub semnătura fostului premier PSD Viorica Dăncilă.

În 2020, Humelnicu a fost ales senator PSD de Galați.

Pentru o foarte scurtă vreme, înainte să devină senator, Humelnicu a fost și viceprimar de Galați.

Humelnicu a fost și preşedintelele Comisiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din Senat.

Marius Humelnicu a absolvit Liceul cu Program Sportiv din Galați, apoi a urmat cursurile Universității „Dunării de Jos” Galați, Facultatea de Mecanică, specializarea Inginerie Managerială și Tehnologică. Ulterior, a finalizat cursurile de master „Drept și Administrație Publică Europeană” în cadrul Facultății de Drept, Universitatea „Danubius” Galați, studiile de master „Siguranța și performanțele circulației rutiere”, Facultatea de Mecanică din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași. A devenit apoi expert în achiziții publice, urmând cursurile Fundației Școala Română de Afaceri a Camerelor de Cormerț și Industrie – Filiala Galați.

Cea mai recentă declarație de avere, din 2020, arăta că Marius Humelnicu deține două apartamente, unul în Galați achiziționat în 2011 și altul în Brașov achiziționat în 2018. De asemenea, el are un autoturism Volkswagen din anul 2018.

Marius Humelnicu a încasat în 2019 venituri din salarii de 85.146 lei de la Primăria Galați, venituri de 34.302 lei de la Ministerul Transporturilor, 19.707 lei de la Telecomunicații CFR SA și 3.702 lei de la Autoritatea Rutieră Română.

Soția sa, Corina Humelnicu, a menționat o indemnizație de 64.656 lei, fără a preciza sursa banilor. Anterior, în declarația de avere din 2019, Corina Humelnicu preciza că încasează venituri de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Regional Apă Galați și de la Parlamentul României.

Sursa: stiripesurse.ro

Publicitate

Actualitate

Schimbări radicale din cauza creșterii prețurilor la gaze și energie electrică: Români ar putea fi nevoiți să renunțe la propriul confort

Publicat

în

Schimbări radicale din cauza creșterii prețurilor la gaze și energie electrică: Români ar putea fi nevoiți să renunțe la propriul confort

Criza prețurilor la gaze și energie electrică la nivel mondial continuă, iar specialiștii trag semnale de alarmă și susțin că este posibil să fim nevoiți să renunțăm la propriul confort. Facturile vor fi extrem de mari în perioada sezonului rece, așa că este posibil să recurgem la economii pentru a putea face față cheltuielilor.

Conform specialiștilor, viitorul nu sună deloc bine în ceea ce privește criza energetică și a gazelor. Timpul nu va duce la o ameliorare a acestei probleme, ci din contră, ea se va accentua. Facturile vor fi din ce în ce mai mari și este posibil să avem parte chiar și de un blackout, adică o pană extinsă de energie electrică la nivel mondial.

Din cauza majorărilor, mulți nu vor mai face față cu cheltuielile alocate pe facturile la încălzire și energie electrică. Singura metodă, spun specialiștii, va fi economia. Oamenii vor renunța la propriul conform și vor încerca să consume mai puțin curent sau gaze naturale.

Electrica Furnizare Discount

“Este un fenomen global, care afectează toate economiile. Uitaţi-vă ce se întâmplă cu criza aprovizionării din Statele Unite. Iar problemele au început dinainte de pandemie – se numeşte “răzbunarea vechii economii”.

Pandemia n-a făcut altceva decât să adâncească toate aceste probleme. Nu este inedit pentru Europa neapărat, sunt reminiscenţe ale problemelor economice mai adânci”, afirmă Jeff Curie, reprezentant al Goldman Sacks, una dintre cele mai mari instituţii bancare din lume.

Creşterea abruptă a preţurilor din Marea Britanie, de luna trecută, a făcut ca unele companii din industrie să reducă producția și să solicite ajutor de stat. Asta ar putea fi un indicator pentru ceea ce ar putea urma să se întâmple la nivelul întregului continent, în perioada următoare”, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.
Șansele unui blackout în energie sunt reduse, însă lipsa de gaze ar putea fi semnalată în luna februarie

Dumitru Chisăliță susține că problema cea mai mare pentru români nu va fi în ceea ce privește energia electrică. Sunt slabe șanse să avem o pană de curent, însă în ceea ce privește gazele naturale, lucrurile nu stau deloc bine. Conform acestuia, România ar putea rămâne fără sursa principală de încălzire chiar în plină iarnă. În luna februarie, sunt șanse mari ca mulți consumatori să fie opriți pentru ca populația să nu sufere.

“Probabilitatea este totuși mică, redusă (pentru blackout – n.red.). Dar trebuie să avem în vedere totuși că această iarnă este una atipică, în special din perspectiva alimentării cu gaze naturale, urmare a modificărilor importante în fluxurile de gaze (…).

Pe energie electrică eu aș fi foarte rezervat. Probabilitatea pe energie electrică este mult inferioară față de probabilitatea pe gaze naturale. Pe gaze naturale perioada critică este luna februarie, pentru că este o luna cu temperaturi deosebit de scăzute și este o luna în care gazele din depozitele de înmagazinare sunt epuizate.

Am putea să avem zile fără gaze la unii consumatori. Există posibilitatea ca în luna februarie, în situația unor temperaturi foarte scăzute și pe termen lung, anumiți consumatori să trebuiască să fie opriți, astfel încât populația să nu sufere”, a explicat președintele Asociației Energia Inteligentă.

Sursa: evz.ro

Citește mai mult

Actualitate

Vitaminele care țin departe răcelile, gripele şi virozele: Ce se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar

Publicat

în

Vitaminele care țin departe răcelile, gripele şi virozele: Ce se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar

Mihaela Bilic recomandă întărirea sistemului imunitar pentru a ne proteja în sezonul rece, scrie romaniatv.net. O metodă bună și ieftină sunt vitaminele, susține specialistul.

”Sunt două tipuri de vitamine, unele care se dizolvă în grăsime (liposolubile): A, D și E. Sunt cele cu care corpul poate face depozite. Deci organismul are grijă de partea aceasta, deci nu trebuie să luăm suplimente prea multe pentru că există riscul de acumulare prea mare şi atunci mai rău stricăm decât beneficiem de prezenţa lor. Ele sunt antioxidante.

Celelalte vitamine sunt hidrosolubile, se dizolvă în apă: grupul de vitamine B și vitamina C. B-urile se găsesc în toate alimentele, B-12 se găsesc doar în produsele de origine animală. Nu avem voie să fim vegetarieni, mai ales când e vorba de copii. În schimb, vitamina C se elimină rapid, în fructe și legume, la 48 de h după cules scade la jumătate. Așa că nu ar fi rău în această perioadă să luăm un strop de supliment pentru imunitate, asta înseamnă cam 1 gram pe zi măcar o lună”, a declarat Mihaela Bilic.

Electrica Furnizare Discount

Mihaela Bilic: Stresul și alimentația afectează sistemul imunitar

Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la stresul zilnic și alimentația pe care o adoptăm. Specialistul susține că sistemul imunitar poate fi afectat.

”La nivelul intestinului, la nivelul acestei microbiote despre care vorbim, zahărul are rol negativ. Stresul și alimentația afectează sistemul imunitar. Microbiota a fost definită ca un organ de sine stătător. Microbiota înseamnă miliarde de bacterii cu care noi conviețuim. Două kilograme din greutatea unui om de 60 de kilograme sunt reprezentate din bacteriile acestea benefice care ne populează organismul. Dacă nu ținem cont de aceste bacterii, atunci ne scade imunitatea și rezistența la boli. Acest „organ” imunitar”. 70% din imunitatea noastră trăieşte în intestin. Organismul nostru e populat cu aceste bacterii, dacă noi nu le hrănim nu mai aveam această armată biologică ce ne apără.

Noi ne naştem sterili la nivelul intestinului. Copilul trebuie să intre în contact cu cât mai multe alimente diferite. Trebuie să aibă contact cu 15 alimente, zilnic. Avem o alimentaţie plină şi sănătoasă, dar câteodată,mai ales după un tratament cu antibiotice, avem nevoie de aceste suplimente ca să întregim culturile bacteriene care au fost distruse. Suplimentele cu acele probiotice sunt cele mai benefice metode de a ne dezvolta şi a ne întări imunitatea pentru că nu au niciun efect secundar.

Noi le dăm în ideea în care o parte din acele bacterii se vor coloniza, vor rămâne în intestin pentru că inclusiv cu vârsta diversitatea acestor bacterii benefice scade din cauza vârstei, din cauza stresului. Stresul, pe lângă zahăr şi o alimentaţie excesiv de bogată în proteine şi săracă în carbohidraţi pentru că mor de foame dacă nu le hrănim. Nu realizăm că carbohidraţii ne hrănesc aceste bacterii, avem stresul, antibioticele. Tot ce aducem în intestin ne dezechilibrează această microbiotă. Produsele care fermentează sunt foarte benefice. Avem borşul, drojdia, care la fel sunt foarte bune”, a declarat Mihaela Bilic, la ”Vorbeşte lumea”.

Sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ce zodie este Dumnezeu, marea „curiozitate” a românilor pe motoarele de căutare. Jador si Ronaldo, printre preferințele căutărilor

Publicat

în

Ce zodie este Dumnezeu, marea „curiozitate” a românilor pe motoarele de căutare. Jador si Ronaldo, printre preferințele căutărilor

Cea mai mare curiozitate a românilor despre zodii este… „Ce zodie este Dumnezeu”. Când scrii pe Google: „Ce zodie este”, imediat îți apare sugestia: „Ce zodie este Dumnezeu”, dovadă că este în topul căutărilor românilor.

Este curios că oamenii sunt interesați de „ce zodie este Dumnezeu” în primul rând pentru că cine crede în Dumnezeu nu crede, cu adevărat, în zodii. În plus, Biserica nu este de acord cu horoscopul.

Fiecare este liber să creadă în ce vrea și în cine vrea, dar este ciudată asocierea românilor în căutările de pe Google: Dumnezeu și zodiile se cam exclud. Nu poți crede în Dumnezeu, dar și în zodii. Și este destul de evident răspunsul, chiar dacă nu îl găsiți pe Google în niciun articol: Dumnezeu nu este „născut” în nicio zodie.

Electrica Furnizare Discount

De ce dacă Biserica e împotriva horoscopului, în unele biserici e pictat zodiacul

Sunt anumite persoane care se întreabă de ce dacă Biserica este împotriva horoscopului, în unele biserici, puține la număr ce-i drept, este pictat zodiacul. Aflați de ce în rândurile de mai jos.

Zodiacul pictat în biserici nu are de-a face cu prezicerile zodiacale care speculează viața pe acest pământ, ci este o reprezentare a trecerii timpului peste care stăpân este Dumnezeu, pentru a aminti tuturor că cele două vieți ale noastre, cea de pe pământ și cea veșnică, stau în mâinile Lui. În Biserică, zodiile simbolizează lunile anului, ”pe care Tatăl le-a pus în stăpânirea Sa”, după cum mărturisește Hristos Domnul (Faptele Apostolilor 1:7), conform Ortodoxiatinerilor.ro.

Zodiile din jurul lui Dumnezeu-Tatăl sunt doar constelații ale Universului fără a ne influența alegerile pe care le facem în viața noastră. Dacă planetele ne influențează viața, atunci cu siguranță și munții, și oceanele, și norii ne influențează deciziile și asta ar însemna să nu mai avem voință liberă ci decizii predeterminate. Cu cât un lucru este mai necunoscut și mai departe de om (planetele, galaxiile, stelele, etc.) cu atât mai mult se poate specula asupra lui (se pot emite tot felul de idei și teorii).

În Molitfele Sfântului Vasile cel Mare, una din rugăciuni zice așa: „Aşa, Dumnezeule, goneşte de la robul tău (N) toată lucrarea diavolului, toată vrajba, toată fermecătura, slujirea idolească, vrăjirea cu stelele, căutarea în stele…”

Iar la final tot Sfântul Vasile cel Mare ne luminează zicând în lucrarea sa, Hexaimeron:

„Omule nebun, ce legătură poate să aibă zodia de pe cer, cu naşterea ta pe pămînt? Niciodată nu are legătură steaua ta de pe cer cu naşterea ta. Ne-am făcut răi din cauza răutăţii noastre. Am dat voinţa noastră în mîna satanei, ne-a făcut răi de bunăvoie, nu de silă. Nu ne-a silit nici luna la rău, nici zodiile, nici constelaţiile cerului, ci răutatea noastră şi voia noastră proprie, iar aceasta aduce munca veşnică.”

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare