Fostul ștrand de la Schit va fi transformat într-un parc de cartier, cu amenajări pentru agrement și sport. În zonă se vor construi o grădiniță și o creșă

Paul Voicu - Primar 2020

Primăria Alba Iulia a început demersurile pentru transformarea zonei în care se află fostul ștrand de la Schit într-un parc de cartier, cu amenajări pentru agrement și sport și construirea în perimetrul respectiv a două imobile care vor găzdui o grădiniță și o creșă.

În acest sens, municipalitatea a lansat invitația de participare la procedura de atribuire a contractului de achiziţie a Serviciilor de elaborare studiu Plan Urbanistic Zonal – Reabilitarea şi Refuncţionalizarea Spaţiului Public Zona Schit din municipiul Alba Iulia pentru Construire şi dotare Creşă şi Grădiniţă cu program prelungit şi amenajare accese, str. Francisca.

ELIT

Potrivit temei de proiectare, în prezent zona de agrement ”Schit” este mult sub standardele minime funcţionale si tehnice prezentând un grad avansat de degradare. Funcţiunea de ştrand municipal a fost reglementată intr-o altă zonă a localităţii (zona Bazinului Olimpic ) atât datorită suprafeţei insuficiente existene in prezent cât si datorită oportunităţii cheltuielilor necesare pentru lucrări de investiţii pentru modernizarea funcţională si tehnică a zonei de agrement, astfel incât aceasta să sadisfacă, la un mai inalt nivel calitativ, necesităţile urbane ale localităţii din acest punct de vedere.

Urmare a situaţiei existente, spațiul public – zona Schit se supune unui demers de restructurare si regenerare urbană. Terenul propus pentru reabilitarea si refunctionalizarea acestuia se află într- o zonă rezidenţială caracterizată de locuinţe individuale conturată ca urmare a dezvoltării intravilanului pe latura de vest a localităţii.

Mihail David - 2020

În cazul construirii și dotării grădiniței și creșei, documentația prevede desfiinţarea celor două bazine de înot; refacerea reliefului iniţial în zona fostelor bazine prin lucrări de amenajare a incintei în maniera peisagistică specifică unei grădini destinate jocului si educaţiei in aer liber in care zonelor verzi inierbate si plantate cu arbori si arbuşti se intercalează cu locurile de joaca; executarea acceselor carosabile si pietonale si traseelor de incinta ale acestora

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

În ceea ce privește zona pentru agrement şi sport, sunt prevăzute:

• zona de odihnă pasivă ( lectură, sah, alei cu bănci, promenadă cu pergole, etc.
• zona pentru mişcare cuprinzând : terenuri de tenis/volei cu covor sintetic, un teren asfaltat pentru baschet la un cos, aparate de fitness pentru adulţi, in aer liber;
• loc de joacă pentru copii cu dale cauciucate, groapa de nisip si obiecte de joaca (topogan, hinta);
• zona pentru picnic ( cea existentă);
• repararea, inlocuirea sau desfintarea chioşcurilor existente, păstrandu-li-se poziţia, repararea sau inlocuirea celor 20 de mese cu bănci de picnic;
• construirea unui chioşc muzical pentru fanfară, muzică de ambiantă, ( loc pentru evenimente in aer liber);
– realizarea de lucrări de echipare tehnico-edilitara corespunzătoare si iluminat nocturn de incintă (inclusiv post de transformare, dacă prin avizul de racordare se impune această măsură );
– împrejmuirea cu un gard de plasa mascat de un gard viu cu h= cca 1,2m;
– amenajare parcaje in cadrul zonei studiate in afara incintei ştrandului
– adaptarea relaţiilor funcţionale (amenajari si circulaţii) cu vecinătatea pentru care se instituie noua reglementare destinata construirii unei crese si grădiniţe cu program prelungit.

În cazul acestei achiziții, data limită pentru depunerea ofertei la Registratura Primăriei Municipiului Alba Iulia este 24 aprilie 2018 iar termenul de prestare este de 90 zile de la semnarea contractului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

dolfi 18 aprilie 2018 at 22:37

nu se poate!? pai le deranjati pe tovarasele functionarese publice care si-au facut casutele modeste in zona! chiar asa?
Cum se mai bucura ei linistiti de gratare in post ca sa testeze rabdarea maicutelor de la schit?

Gabi 19 aprilie 2018 at 6:39

Asadar pe langa faptul ca Alba Iulia este singurul municipiu resedinta de judet fara o sala de sport decenta, va fi si singurul municipiu resedinta de judet din tara fara un strand.

Nelu 19 aprilie 2018 at 8:00

Se face ca si piscină de la stadion .Vin alegerile.

Nelu 19 aprilie 2018 at 8:00

Minciuni la drumul mare.

marius 19 aprilie 2018 at 8:05

Gogoase cu strand in aer liber si parcuri de agrement in zone afectate de impotenta.

Dorel 19 aprilie 2018 at 9:36

Eu propun mai bine o pompa de benzina si un sens giratoriu…

Haules Baules 19 aprilie 2018 at 9:58

Daca nu se fac parcuri, de ce nu se fac? Daca se fac, de ce se fac? Pentru frustrati oricum nu e bine.

toma 19 aprilie 2018 at 11:59

Da, facem parc in padure si strand in varful dealului

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...