Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Silviu Bian, fost secretar de stat ANOFM, a fost eliberat din arest!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Fostul secretar de stat ANOFM Silviu Bian a fost eliberat azi din arest prin decizie a magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii de aici i-au admis marţi recursul formulat la decizia Tribunalului Bucureşti de menţinere în arest preventiv pe durata judecării. Bian a stat în arest preventiv aproape patru luni, fiind acuzat de luare de mită.

“Admite recursul formulat de recurentul inculpat BIAN SILVIU împotriva încheierii din data de 01.02.2012 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Casează în parte încheierea recurată şi rejudecând în fond: În baza art. 1608a alin. 2 Cpp admite cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul BIAN SILVIU şi dispune punerea de îndată în libertate provizorie a acestuia dacă nu este arestat în altă cauză.

În baza art. 1608a alin. 2 rap. la art. 1602 alin. 3, 31 pe timpul liberării provizorii, inculpatul este obligat să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul municipiului Alba Iulia decât pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare; b) să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; c) să se prezinte la Poliţia Alba Iulia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei care a dispus măsura; e) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme f) să nu se apropie de coinculpaţi şi de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect.

În baza art. 1602 alin. 32 atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii recurate. În baza art. 192 alin. 3 Cpp cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit avocatului din oficiu în cuantum de 50 lei se avansează din fondurile MJ. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 07.02.2012”, se arată în minuta sentinţei Curţii de Apel Bucureşti.

Silviu Bian a fost trimis în judecată de procurorii DNA în noiembrie 2011, pentru fapte de corupţie. Alături de el au mai fost trimişi în judecată directorul OIPOSDRU din cadrul ANOFM, Alexandra Maria Ţichindelean, pentru luare de mită şi Cristache Ristea, denunţătorul lui Bian şi director al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Bian a fost prins în flagrant în 15 octombrie 2011 în timp ce primea mită 82.000 lei de la subalternii săi de la AJOFM Râşnov. Fostul secretar de stat obişnuia să pretindă sume de bani provenite în urma unor proiecte cu finanţare europeană, totalul calculat de procurori ajungând la aproape 270.000 euro.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea