Silviu Bian, fost secretar de stat ANOFM, a fost eliberat din arest!

Fostul secretar de stat ANOFM Silviu Bian a fost eliberat azi din arest prin decizie a magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii de aici i-au admis marţi recursul formulat la decizia Tribunalului Bucureşti de menţinere în arest preventiv pe durata judecării. Bian a stat în arest preventiv aproape patru luni, fiind acuzat de luare de mită.

“Admite recursul formulat de recurentul inculpat BIAN SILVIU împotriva încheierii din data de 01.02.2012 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Casează în parte încheierea recurată şi rejudecând în fond: În baza art. 1608a alin. 2 Cpp admite cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul BIAN SILVIU şi dispune punerea de îndată în libertate provizorie a acestuia dacă nu este arestat în altă cauză.

ELIT

În baza art. 1608a alin. 2 rap. la art. 1602 alin. 3, 31 pe timpul liberării provizorii, inculpatul este obligat să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul municipiului Alba Iulia decât pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare; b) să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; c) să se prezinte la Poliţia Alba Iulia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei care a dispus măsura; e) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme f) să nu se apropie de coinculpaţi şi de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect.

În baza art. 1602 alin. 32 atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii recurate. În baza art. 192 alin. 3 Cpp cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit avocatului din oficiu în cuantum de 50 lei se avansează din fondurile MJ. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 07.02.2012”, se arată în minuta sentinţei Curţii de Apel Bucureşti.

Silviu Bian a fost trimis în judecată de procurorii DNA în noiembrie 2011, pentru fapte de corupţie. Alături de el au mai fost trimişi în judecată directorul OIPOSDRU din cadrul ANOFM, Alexandra Maria Ţichindelean, pentru luare de mită şi Cristache Ristea, denunţătorul lui Bian şi director al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Bian a fost prins în flagrant în 15 octombrie 2011 în timp ce primea mită 82.000 lei de la subalternii săi de la AJOFM Râşnov. Fostul secretar de stat obişnuia să pretindă sume de bani provenite în urma unor proiecte cu finanţare europeană, totalul calculat de procurori ajungând la aproape 270.000 euro.

Ioana PITICARIU

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

24 Comentarii

Silviu 7 februarie 2012 at 20:13

Din acest moment incepe spalarea de jeg a brunetului asta, pulverizarea lui cu deodorant si parfumarea astfel incit sa nu mai puta.Escrocii politici au scapat de pedepse in Romania.Fostii lui adversari politici i-au plans de mila in tot timpul ramanerii in arest. Tacerea de pana acum confirma.”Corvus corvo oculum non eruet”.

Silviu 7 februarie 2012 at 20:18

Din acest moment incepe spalarea de jeg a brunetului asta, pulverizarea lui cu deodorant si parfumarea astfel incit sa nu mai puta.Escrocii politici au scapat de pedepse in Romania.Fostii lui adversari politici i-au plans de mila in tot timpul ramanerii in arest.Tacerea de pana acum confirma.”Corvus corvo oculum non eruet”.

Psiho 7 februarie 2012 at 20:24

Bravoo.o..o…huoooo!!!

Andrei 7 februarie 2012 at 20:58

Mare dezamagire. Bila neagra pentru legiuitorii tarii.

au pa 7 februarie 2012 at 21:03

felicitari…omul asta chiar nu merita ce i s-a inscenat….a ajutat ffff multi oameni si conform proverbului…nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. Felicitari Dl. Bian….va asteptam acasa

Andrei 7 februarie 2012 at 23:20

poate vine acasa doar in trecere. E eliberat cu conditii. Eu tot mai sper ca face macar cativa ani. Fapta buna auzi. Sa-ti ia cineva spaga tie ca iti da dreptul la salar cum ar fi? Mai bine …sa-i ia spaga sotiei tale…sotului tau…..sa vedem ce spui atunci. BIAN mare SPGAR. GUNOI. Sper ca citesti. Oricum cine se aseamana se aduna, daca il simpatizezi probabil ii si semeni.

au pa 8 februarie 2012 at 9:16

Dar de unde stii tu ca e vinovat? Pana nu se dovedeste acest lucru este curat ca lacrima. Iti doresc si tie macar 2 zile de arest ca sa vezi cum e si sa vezi cat sufera familia. Omul asta a facut ceva pentru judet.
Probabil tu esti unul din cei frustrati care sta acasa in fata calculatorului,care se crede cel mai bun in toate , pentru care inca nu s-a descoperit locul de munca.

Andrei 8 februarie 2012 at 14:15

Prietene, SIlviu Bian a furat de la mine cand nu si-a facut treaba pentru care era platit din impozitele pe care le platesc si eu. El era ocupat cu spagile. Nu imi e mila de el ca a stat in inchisoare. M-a furat pe mine si pe majoritatea care citesc articolul. Toti spagarii fura populatia. Frustrare nu e din partea mea dar oamenii astia trebuie macar facuti de cacao daca inchisoare nu fac numai de forma. Nu sunt frustrat, cand merg la un eveniment pot sta cu fruntea sus. SILVIU BIAN nu va mai putea sta nici in fata unei femei de servici cu fruntea sus.(pentru ca stie ca femeia de servici isi castiga corect painea.) O femeie de servici nu fura de la SIlviu Bian dar el a furat din taxele platite de ea.

Psiho 8 februarie 2012 at 18:28

Ce ceva a facut pentru judet? Daca sti informeaza-ne si pe noi. Altfel vorbele-ti sunt goale.

cineva din AJOFM 8 februarie 2012 at 18:34

cred ca stiu cine esti. nu-i de mirare ca ai limba catifelata.

au pa 8 februarie 2012 at 22:16

Ca sti sau nu sti cine sunt nu conteaza… conteaza ca a facut acest om. Prin ajutorul lui s-au infiintat in judet multe centre de recalificare pentru someri si pentru cei repatriati din spania,italia….daca o sa sapati si voi o sa aflasti si alte fapte bune savarsite de Silviu Bian.
Ganditi-va in primul rand ce a-ti facut voi pentru judet sau daca a-ti facut ceva!!!
Este cel mai usor sa judeci un om si sa arunci in el cu norori cand este cazut la pamant.
Sunti frstatii societatii, din aceia care ies in strada sa faca greve si sa huiduie conducerea, in loc sa faca ceva constructiv pentru ei si pentru societate.

Psiho 9 februarie 2012 at 8:52

Spune naibii o data ce a facut concret si lasa elucubratiile astea. Cat despre sapat, cei pe care i-a invatat sa sape pe altii l-au sapat si pe el. Asa ca sapa tu si pentru noi.

adevaru 7 februarie 2012 at 22:17

neavind dovezi concrete nu la mai putut priva de libertate ,insa odata cu caderea lui boc chiar si judecatorilor le-a fost teama sa mai lungeasca mascarada aceasta OAMENII nus obiecte de unica folosinta asta nu a inteles mai mari PDL LA NIVEL LOCAL SI CENTRAL problemele si deraparile partidului au fost puse pe seama unora persoane care nu ajungeau la hotarirea decizilor din partid ‘dar mai mari care se cred autoputernici vazind ca se inpute brinza au incercat sa scape arucind pisica celor mai mici ,

vlad tepes 8 februarie 2012 at 8:13

DNA = 0 ,JUSTITIA = 0, Nelegiuirile facute de acest taran din ALECUS (Farau -Berlin) raman ca si cele a le lui Base nepedepsite … domnilor de la DNA de ce nu il interogati si pe primarul din Noslac de terenurile pe care acest Bian le lucreaza sup alte nume etc..(spanioli si alti pdlisti ) felicitari tara de cacaua… inca o data dovediti ca traim mai rau ca in Africa.

Ovidiu Romosan 8 februarie 2012 at 14:16

Decizia magistratilor e justa. Pe de alta parte, Bian e un om cu mare capacitate de munca. Sper sa aiba posibilitatea si taria de a dovedi cine, cum (si de ce) a gresit si sa aiba parte de reinsertie sociala si profesionala.

????? 8 februarie 2012 at 15:14

FLAGRANT nu e acelasi lucru cu BRANCONER ?????!?!
Era pacat sa nu fie folosit terenul de fotabal din gradina casei!!!!!!

Psiho 8 februarie 2012 at 21:35

Stimate domn s-ar parea ca firma IMPACT CONSULTING SRL din Bucuresti a avut parte de sprijinul lui Bian in accesarea de fonduri structurale si poate aveti in desfasurare un proiect in parteneriat cu ANOFM. Imi cer scuze dar „si commes esse lupi vis, voce sibi simileris”. Sper totusi sa nu fie acesta motivul pentru care ii tineti partea, desi e clar ca a gresit grav si trebuie sa suporte consecintele.

Andrei 8 februarie 2012 at 22:25

hopaaaaaaa….un spaguitor de-al lui Bian multumit de serviciu sa fie oare? au facut impreuna ceva consultanta, vreun proiect de fezabilitate- pe scurt au ingropat bani in cateva hartii si omul e multumit de colaborare. Ai leasinguri in desfasurare si ai nevoie de Bian prietene? Vezi ca il afunzi singur. interesatii pot cauta: http://impactconsulting.ro/projects/european-projects/

Andrei 8 februarie 2012 at 14:21

Nu stiu cum te poate inscena cineva cu forta daca tu nu iei bani nemunciti.

Andrei 8 februarie 2012 at 14:59

A facut pentru judet:
– A FURAT de la mine de la majoritatea care scriu pe acest forum si care platesc taxe. Din banii nostri a fost platit. In acest timp el ”muncea” pe la Brasov.
– A fost prins in flagrant cu bani marcati SPAGA deci a mai furat din viitorul nostru odata. Din cauza unor oameni ca bian stam prost la absorbtia de fonduri europene. Vrei sa ti se aprobe un proiect? SPAGA

Deci a facut multe prietene.
Daca tu crezi ca nu si-a meritat ce a primit insemna ca ai avut de castigat din banii luati de el.

oea 9 februarie 2012 at 8:11

Mie nu-mi place deloc moaca lui!!!!!!

Ovidiu Romosan 9 februarie 2012 at 12:27

Stimate (a) Psiho,
Multumesc pentru replica inteligenta si moderata. Evident ca sunt de acord ca trebuie sa suporte consecintele daca a gresit grav (si chiar mai putin grav). Mesajul meu era acela de a nu demoniza un con-judetean, care altadata a muncit pentru o idee buna.

Stimate Andrei,
Ipoteza Dv. (ideea unui contract, etc.)e interesanta, dar nu se verifica. In orice caz, multumesc pentru reclama. Sper ca in viitor sa avem si subiecte/opinii convergente, intr-un climat care pare sa se indrepte spre anomie. Combativitatea Dv. e un stimulent.

Andrei 9 februarie 2012 at 12:50

Desigur ca putem avea opinii convergente dar eu coruptia nu o pot accepta. Coruptia a adus tara unde este. Daca fiecare din noi ar incerca sa doboare cate un corupt poate ca ar fi mai putini in tara. Pe alte teme desigur de ce nu? Am o curiozitate doar….de ce tot reveniti asupra articolului despre bian? Om din Bucuresti citeste Unirea? De cateva ori un articol?

Ovidiu Romosan 9 februarie 2012 at 14:20

Stimate Andrei,
Dupa cum se stie, pe forum exista o casuta, unde contra unui click obtii noile comentarii prin e-mail.
In alta ordine de idei, sunt nascut in Cugir,unde imi petrec o parte din timp, prin anii 90,91 am publicat de multe ori in Unirea, iar activitatea mea nu este in domeniul resurselor umane, ci indeosebi al organizarii transportului, energiei, IT&C.
Multumesc pentru intelegere.

Comentariile sunt oprite