Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fostul primar al comunei Șibot, Ilie Tomuș, a contestat în instanță ordinul prefectului prin care a fost demis din funcție

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Fostul primar al comunei Șibot, Ilie Tomuș, a contestat în instanță ordinul prefectului prin care a fost demis din funcție.

Fostul primar al comunei Șibot, Ilie Tomuș, demis din funcție ca umare a unei decizii definitive în instanță într-un proces în care a contestat raportul de incompatibilitate emis de Agenția Națională de Integritate, continuă demersurile în justiție pentru revenirea în funcție. Ilie Tomuș a contestat la Tribunalul Alba ordinul nr. 59 din 18 ianuarie 2018 emis de prefectul Dănuț Hălălai prin care s-a constatat încetarea mandatului de primar.

Fostul primar solicită anularea ordinului pe motiv de legalitate și a cerut și suspendarea efectelor juridice ale acestuia până la judecarea cauzei.

”Respinge cererea formulată de reclamantul Tomuș Ilie în contradictoriu cu pârâtul Prefectul Județului Alba, pentru suspendarea executării Ordinului nr. 59/18.01.2018 emis de pârât. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Recursul şi motivele de recurs se vor depune la Tribunalul Alba”, se afirmă în minuta deciziei de la Tribunal, din 23 februarie 2018, privind cererea de suspendare a executării ordinului menționat. Deocamdată, Ilie Tomuș nu a contestat hotărârea instanței.

Pe fond, procesul privind anularea ordinului se judecă în continuare, următorul termen fiind stabilit pentru 21 mai. Ilie Tomuș a pierdut procesul cu ANI în 17 noiembrie 2017, când a fost emisă hotărârea definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție. Fostul edil continuă demersurile juridice și la instanța supremă. A formulat o cerere de revizuire a sentinței definitive din noiembrie, respinsă ca inadmisibilă în 20 martie 2018. Tot la ÎCCJ a formulat și un recurs în casație, proces care continuă și are termen în luna mai.

ANI a considerat că Ilie Tomuş s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 14 iulie 2014 întrucât a deţinut simultan funcţia de primar al comunei Şibot şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul ”Tomuş Ilie Persoană Fizică Autorizată”. După demiterea acestuia, funcția de primar a fost preluată de viceprimarul Marcel Filimon (UNPR), în timp ce pe postul acestuia a fost ales Dacian Herlea (ALDE).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea