Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Fostul ministru Teodor Atanasiu traduce afirmațiile lui Victor Ponta: Este o reacție la presiunea baronilor din PSD

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a “tradus” pentru publicul larg, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Alba Iulia, recentele declarații ale premierului Victor Ponta, postate pe contul său de facebook.

Senatorul susține că afirmațiile lui Ponta privind faptul că este pregătit să lase locul în politică altora mai tineri, luând serios în calcul o retragere din politica mare după alegerile prezidențiale, reprezintă o reacție și totodată un mesaj, în urma presiunilor foarte mari din partea baronilor PSD cu dosare penale, de a trece cât mai grabnic legea grațierii și amnistiei.

Această lege i-ar salva, potrivit lui Atanasiu, pe cei aproape jumătate dintre președinții de consilii județene ai PSD, și numeroși primari de brațul Justiției, respectiv de închisoare. În această situație se află și Dan Voiculescu, liderul PC, care ar urma să primească zilele viitoare o pedeapsă definitivă la închisoare cu executare.

Liberalul a spus că ieri, înainte ca Ponta să posteze mesajul pe facebook, a fost un mare scandal la PSD când s-a văzut că jumătate din președinți de CJ și foarte mulți primari ai PSD, riscă să ajungă la închisoare.

Parlamentarul susține că această criză din PSD este doar la început, iar Victor Ponta se află acum între ciocan și nicovală. Pe de-o parte este vorba despre presiunea din partea baronilor din propriul partid, iar pe de altă parte al Uniunii Europene care se împotrivește categoric unei Legi a amnistiei.

Potrivit senatorului de Alba, criza în PSD a început după ce Ponta a dat afară PNL de la Guvernare, și totodată trei sferturi din PSD-iști, aducând în noul guvern, oamenii săi de casă, care nu sunt nici măcar membrii PSD.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea