Fost vicepreşedinte naţional care a pus bazele Filialei USR Alba: ”Partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează de dreapta”

Paul Voicu - Primar 2020

Fost vicepreşedinte naţional care a pus bazele Filialei USR Alba: ”Partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează de dreapta”

Raluca Amariei, fost vicepreședinte național al USR, cea care a înființat filiala din Sibiu și a pus bazele celei din județul Alba a demisionat din partid, într-o postare pe facebook exprimându-și dezamăgirea că un partid ”construit pe democraţie, transparenţă şi meritocraţie a ajuns să devină un fel de partid, unde se dictează şi se votează pe o singură voce, unde dialogul constructiv a fost înlocuit cu „cine nu e cu noi e împotriva noastră”

„Am intrat în politică în 2016 împreună cu alţi oameni care nu mai făcuseră politică. Am pornit într-o vară cu un partid care exista numai în Bucureşti şi în câteva luni, prin implicarea entuziastă a membrilor noi din toată ţara şi din Diaspora am câştigat încrederea a peste 600 de mii de români, devenind al treilea partid din ţară. Dar de-atunci ceva s-a defectat în USR.

ELIT

Nu ştiu ce mecanisme, ce mişcări, ce jocuri, ce „agende” au făcut ca partidul construit pe democraţie, transparenţă şi meritocraţie să devină un fel de partid, unde se dictează şi se votează pe o singură voce, unde dialogul constructiv a fost înlocuit cu „cine nu e cu noi e împotriva noastră” şi unde vocile care denunţă nereguli sau doar exprimă public păreri personale sunt reduse la tăcere ori, simplu, eliminate din partid”, spune Raluca Amariei.

Cea care a înfiinţat USR la Sibiu și a pus bazele filialei din Alba critică felul în care funcţionează partidul

„În mandatul meu de doi ani ca vicepreşedinte am văzut de aproape cum partidul altfel, în loc să impună un mod nou de a face politică, se contaminează el însuşi, încet-încet, cu metehnele partidelor vechi: demagogie, promovarea persoanelor obediente în dauna celor competente, marginalizarea şi eliminarea vocilor disidente, fentarea democraţiei interne prin ‘autobuze’ cu membri care apar doar la alegeri, boicotarea consultărilor interne sau a mecanismelor de decizie statutare, folosirea sesizărilor ca instrument de eliminare a opozanţilor în timp ce sesizările la adresa apropiaţilor conducerii sunt ţinute fără termen la sertar, promovarea tacită a unor persoane cu probleme de integritate, ba chiar a unui extremist iresponsabil plantat direct în urechea preşedintelui pe post de consilier.

Mihail David - 2020

Mai mult, am asistat la îndepărtarea de spiritul USR ca Uniune în care oameni cu convingeri doctrinare diferite puteau coexista şi colabora în interesul comunităţii şi al ţării. Înlocuirea acestui spirit cu iacobinismul radical, copierea unor forme fără fond din zona stângii occidentale şi promovarea unor mesaje jignitoare la adresa majorităţii românilor au adus USR, pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează „de dreapta”. Nu poţi ‘moderniza’ România negându-i rădăcinile, identitatea naţională şi valorile, desconsiderându-i pe cei care te-au votat şi pretinzând arogant că-i „educi”.

Apropiată de Nicuşor Dan, Raluca Amariei a promovat candidatura lui Dan Barna, care a ajuns în Parlament, ca deputat de Sibiu. Ulterior, relaţiile dintre Dan Barna, ajuns lider naţional al USR şi Raluca Amariei s-au răcit. Raluca Amariei era în momentul demisiei, simplu membru USR Sibiu, filială condusă de Adrian Echert.

2 Comentarii

ciclop 7 iulie 2020 at 12:28

usr nu mai este decat o caricatura de partid dupa ce dan birna- birna de lemn tanase – si acolitii lui I-AU FURAT PARTIDUL LUI NICUSOR DAN , A FOST O SPERANTA ACUM ESTE O FOSTA SPERANTA !!! VAX ALBINA = usr -ul lui d=birna >

ciclop 7 iulie 2020 at 12:29

vorba olteanului : usr fuse, fuse si se duse !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...