Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Fost polițist în Alba, absolvent al Academiei FBI în SUA – noul șef al Poliției Municipiului București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ciprian Adrian Miron, un fost ofițer în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, a fost împuternicit să ocupe, timp de 6 luni, funcția de șef al Poliției Capitalei. El îl înlocuiește pe Mihai Marius Voicu.

„Domnul Voicu a fost pus la dispoziţie şase luni datorită faptului că Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti se reorganizează, reorganizarea însemnând că toate posturile se vacantează şi pe urmă se pun pe funcţii din nou. Deci dânsul este pus la dispoziţie 6 luni şi pe poziţia de director general este împuternicit şase luni de zile domnul Miron, adjunctul inspectorului general”, a declarat șeful Poliţiei Române, Ioan Buda.

Anterior împuternicirii pe funcția de adjunct al Inspectoratului General al Poliției Române, comisarul șef de poliție Ciprian Miron a ocupat, până în uma martie a acestui an, funcția de adjunct al Inspectorului șef al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, iar anterior fusese ofițer în cadrul IPJ Alba.

De asemenea, Miron a ocupat funcții de execuție și de conducere în cadrul Poliției Române, a fost atașat de afaceri interne în Statele Unite ale Americii și a absolvit, în anul 2009, cursurile Academiei FBI din Quantico, Virginia.

”Având în vedere că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București este unitatea din cadrul Poliției Române căreia îi va reveni rolul principal în pregătirea și gestionarea eficientă din punct de vedere al asigurării ordinii și siguranței publice în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, la nivelul acestei instituții s-au decis unele măsuri pentru ridicarea capacității operaționale.

În continuarea procesului de modificare a structurii organizatorice, anunțată de către Inspectorul General al Poliției Române, începând cu data de 10.12.2018, propunerea de reorganizare a unității a fost aprobată, iar funcția de șef al Poliției Capitalei a fost transformată, fiind la același nivel ierarhic cu cea de adjunct al inspectorului general al I.G.P.R.

Astfel, cu aceeași dată, prin ordin al ministrului afacerilor interne, a fost împuternicit, în funcția de director general al D.G.P.M.B., pe o perioadă de maximum 6 luni, comisarul-șef de poliție Miron Adrian-Ciprian, care până în prezent a deținut funcția de inspector general adjunct al I.G.P.R.

În consecință, chestor de poliție Voicu Mihai Marius, director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost eliberat din funcție și pus la dispoziția D.G.P.M.B. pe o perioadă de 6 luni.

Totodată, pe lângă modificările structurale, pentru acoperirea deficitului existent și buna funcționare, Poliția Capitalei va beneficia și de suplimentarea numărului de posturi și, implicit, de creșterea numărului de polițiști care se vor încadra în unitățile de poliție pe tot parcursul anului, pe măsură ce vor absolvi instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Modificările urmăresc obținerea de eficiență și calitate sporite în activitate, descentralizarea deciziei, dinamizarea proceselor interne și creșterea gradului de specializare pentru anumite segmente de activitate, astfel încât să se asigure un răspuns instituțional optim la realitățile și evoluțiile sociale, iar Poliția Română să își îndeplinească în mod eficient misiunea de garant al siguranței comunității”, se arată în comunicatul de presă transmis de Poliția Română.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024 Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Alba anunță întreruperea în alimentarea cu energie electrică, în mai multe localități, în intervalul 6-12 mai 2024. Intreruperile programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024 Nr. crt. Data întreruperii Localitatea/Adresa Intervalul orar 1 09/05/2024 MIRASLAU, Sat principala PARTIAL 09.00-16.00 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea