Fost candidat la primărie, Ionuţ Olar din comuna Horea, trimis în judecată de procurori pentru contrabandă cu ţigări
Daniel Ionuţ Olar a devenit cunoscut, după ce a candidat din partea USL la Primăria comunei Horea din județul Alba, unde chiar dacă nu a fost ales, a obținut un fotoloiu de consilier local.
Ulterior a revenit în atenția presei după ce polițiștii și procurorii au început urmărirea penală a acestuia pentru infracţiuni la regimul vamal (Legea 141/1997, Legea 86/2006), într-un dosar de contrabandă cu țigări. Ancheta a fost finalizată iar dosarul nr. 451/203/2013 a fost trimis spre judecare la 12 februarie, Judecătoriei Câmpeni, având stabilit primul termen luni, 4 martie a.c.
Deși este vorba despre un proces penal, A.N.A.F. -AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR este parte civilă, statul încercând astfel să își recupereze prejudiciul produs de contrabandiști.
În dosar mai sunt inculpate şapte persoane din Alba, Timiş şi Arad, care împreună cu Olar sunt acuzate că au introdus ilegal în ţară ţigări netimbrate şi le-au vândut prin intermediul unor comercianți.
Inculpații sunt Rus Maria, Hoduţ Marius Cristian, Olar Daniel Ionuţ şi Olar Elena din comuna Horea, Ghircuţ Victor Sorin, Alexandru Humeniuc, Rus Cornelia şi Rus Ioan.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, “inculpatul Olar Daniel Ionuţ a deţinut şi a comercializat bunuri care trebuiau să fie plasate sub regim vamal, destinate săvârşirii contrabandei. Inculpata Olar Elena a deţinut bunuri care trebuiau să fie plasate sub regim vamal, destinate săvârşirii contrabandei”.
Potrivit Codului Penal ”deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 4 ani.
Introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal. Legislaţia prevede pentru această faptă închisoarea între 2 şi 7 ani.”
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
foto arhivă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie Oficialităţile locale, în colaborare cu asociaţiile de revoluţionari, vor organiza sâmbătă, 21 decembrie, un eveniment comemorativ dedicat împlinirii a 35 de ani de la izbucnirea Revoluției din Decembrie 1989, care prin jertfă de sânge a dus la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor