Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fost candidat la primărie, Ionuţ Olar din comuna Horea, trimis în judecată de procurori pentru contrabandă cu ţigări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Daniel Ionuţ Olar a devenit cunoscut, după ce a candidat din partea USL la Primăria comunei Horea din județul Alba, unde chiar dacă nu a fost ales, a obținut un fotoloiu de consilier local.

Ulterior a revenit în atenția presei după ce polițiștii și procurorii au început urmărirea penală a acestuia pentru infracţiuni la regimul vamal (Legea 141/1997, Legea 86/2006), într-un dosar de contrabandă cu țigări. Ancheta a fost finalizată iar dosarul nr. 451/203/2013 a fost trimis spre judecare la 12 februarie, Judecătoriei Câmpeni, având stabilit primul termen luni, 4 martie a.c.

Deși este vorba despre un proces penal, A.N.A.F. -AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR este parte civilă, statul încercând astfel să își recupereze prejudiciul produs de contrabandiști.

În dosar mai sunt inculpate şapte persoane din Alba, Timiş şi Arad, care împreună cu Olar sunt acuzate că au introdus ilegal în ţară ţigări netimbrate şi le-au vândut prin intermediul unor comercianți.

Inculpații sunt Rus Maria, Hoduţ Marius Cristian, Olar Daniel Ionuţ şi Olar Elena din comuna Horea, Ghircuţ Victor Sorin, Alexandru Humeniuc, Rus Cornelia şi Rus Ioan.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, “inculpatul Olar Daniel Ionuţ a deţinut şi a comercializat bunuri care trebuiau să fie plasate sub regim vamal, destinate săvârşirii contrabandei. Inculpata Olar Elena a deţinut bunuri care trebuiau să fie plasate sub regim vamal, destinate săvârşirii contrabandei”.

Potrivit Codului Penal ”deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 4 ani.

Introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal. Legislaţia prevede pentru această faptă închisoarea între 2 şi 7 ani.”

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea