Ziarul Unirea

Fost candidat la primărie, Ionuţ Olar din comuna Horea, trimis în judecată de procurori pentru contrabandă cu ţigări

Daniel Ionuţ Olar a devenit cunoscut, după ce a candidat din partea USL la Primăria comunei Horea din județul Alba, unde chiar dacă nu a fost ales, a obținut un fotoloiu de consilier local.

Ulterior a revenit în atenția presei după ce polițiștii și procurorii au început urmărirea penală a acestuia pentru infracţiuni la regimul vamal (Legea 141/1997, Legea 86/2006), într-un dosar de contrabandă cu țigări. Ancheta a fost finalizată iar dosarul nr. 451/203/2013 a fost trimis spre judecare la 12 februarie, Judecătoriei Câmpeni, având stabilit primul termen luni, 4 martie a.c.

ELIT

Deși este vorba despre un proces penal, A.N.A.F. -AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR este parte civilă, statul încercând astfel să își recupereze prejudiciul produs de contrabandiști.

În dosar mai sunt inculpate şapte persoane din Alba, Timiş şi Arad, care împreună cu Olar sunt acuzate că au introdus ilegal în ţară ţigări netimbrate şi le-au vândut prin intermediul unor comercianți.

Inculpații sunt Rus Maria, Hoduţ Marius Cristian, Olar Daniel Ionuţ şi Olar Elena din comuna Horea, Ghircuţ Victor Sorin, Alexandru Humeniuc, Rus Cornelia şi Rus Ioan.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, “inculpatul Olar Daniel Ionuţ a deţinut şi a comercializat bunuri care trebuiau să fie plasate sub regim vamal, destinate săvârşirii contrabandei. Inculpata Olar Elena a deţinut bunuri care trebuiau să fie plasate sub regim vamal, destinate săvârşirii contrabandei”.

Potrivit Codului Penal ”deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 4 ani.

Introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal. Legislaţia prevede pentru această faptă închisoarea între 2 şi 7 ani.”

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

foto arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO VIDEO| Porumbeii călători ai județului Alba, pregătiți de competiții. „Fiecare porumbel are un chip-senzor pe picior”

Cosma Alexandru, un columbofil din județul Alba, pasionat de porumbeii născuți și crescuți pentru competiții, povestește despre hobby-ul său. Acesta… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

doru 2 martie 2013 at 3:32

CEVA LEGATURA CU ‘NENEA” CORNEL ???!!! A , NU DOAR COINCIDENTA DE NUME…..

Stareta 2 martie 2013 at 8:48

Este ,ca neamul Olarilor este mare.Cum este si neamul lui Rus si Todea.Astia predomina in zona muntilor Apuseni.

O mai fi Cabulea Petre din zona sef la vamile din vestul tarii 2 martie 2013 at 13:00

Pe timpurile militiei si nu numai la Rosia Montana era sef de post Petre Cabulea si el a plecat la vamile din vestul Romaniei si a ajuns se zice sef.La vamuit se traieste bine si tigarile astea oare pe unde au pasit in Romania mai DNA.Vorba unui pescar ce cauta sa prinda pesti si pe cucuruzaste.Foamea-i mare la ta-ti ni greu.Radu Stroe vezi daca nu s-a facut inca reforma cu unii…..

Comentariile sunt oprite