Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Fonduri record pentru investiții în sistemul sanitar. Marcel Boloș: E o oportunitate istorică

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Fonduri record pentru investiții în sistemul sanitar. Marcel Boloș: E o oportunitate istorică

În cursul zilei de marți, 7 iunie, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, liberalul Marcel Boloș, a declarat la B1 TV, că România are la dispoziție fonduri europene record pentru investiții în sănătate. Întrebat despre spitalele regionale, ministrul a afirmat că încă se discută definitivirea listei, iar apoi bugetul aferent probabil va fi suplimentat.

„Spitalele regionale fac obiectul discuțiilor și definitivării listei, că noi avem 44 de spitale care se află în această listă-anexă a PNRR și probabil, după definitivarea discuțiilor care vor avea loc la nivelul Guvernului cu Banca Europeană de Investiții, probabil că lista și bugetul aferent ar urma să fie suplimentat. Vestea bună e că disctăm de o suplimentare de circa 1,5 miliarde euro.

Odată lista definitivată, implementarea ar trebui să aibă loc de îndată, ca autoritățile locale să fie în măsură să-și implemeteze proiectele, iar noi să asigurăm absorbția bugetului.

E o oportunitate istorică pentru că sănătatea, pe lângă cele 3,7 miliarde de euro pe care le are în Programul operațional de sănătate, mai beneficiză de alocări pentru infrastructura spitalicească de aproximativ 2,6 milarde de euro, ceea ce ar însemna un buget record pentru investițiile în sănătate și o oportunitate unică așa încât aceste proiecte să prindă contur”, a declarat ministrul Boloș.

Ce spune Boloș despre renegocierea PNRR

În cadrul aceleiași emisiuni, ministrul a dat de înțeles că probabil se va ajunge la un acord în coaliție pentru a se solicita renegocierea PNRR, așa încât să includă și investițiile în irigații:

„Noi, în ceea ce privește negocierea și renegocierea PNRR, avem în vedere, și cred că aceasta va fi decizia finală în coaliție, ca porblema securității alimentare, cu toate că noi nu avem o astfel de problemă la nivel național, dar avem un potențial agricol uriaș pe care România trebuie să-l expoateze, avem în vedere ca astfel de investiții să fie puse în discuție pe componenta aceasta de renegociere a PNRR”.
Boloș a vorbit și despre o eventuală renegociere a PNRR pentru ca România să-și poată valorifica mai mult potențialul în energie:

„În ce privește energia verde, capitolul pe care-l avem de negociat presupune aceste investiții în ce privește enegia verde și valorificarea potențialului de energie solară și eoliană pe care-l avem în Dobrogea și pe care noi acum încercăm să-l avem în negociere, ca să fim cu portofoiul de proiecte care să ducă spre această independnneță energetică și să-și folosească potențialul”, conform b1tv.ro

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bolile profesionale, asociate muncii: România, codașă în domeniul sănătății și securității în muncă

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Bolile profesionale, asociate muncii: România, codașă în domeniul sănătății și securității în muncă Senatorul Costel Vicol, Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, a condus masa rotundă dedicată îmbunătăţirii legislaţiei în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. Evenimentul, desfăşurat în Sala Avram Iancu din Senatul României, a reunit reprezentanţi ai instituţiilor cheie din domeniu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea